Σταματώντας ένα σκύλο που είναι τεμπέλης


424
424 points

Animalcity.gr - Σταματήσετε ένα σκύλο

Σταματώντας ένα σκύλο που είναι τεμπέλης

Ο σκύλος σας αγαπάει το καλό ύπνο ακριβώς όπως και εσείς. Αλλά όταν κοιμάται περισσότερο από ότι πρέπει, γίνεται τεμπέλης. Η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα βάρους, πεπτικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Οπότε, είναι σημαντικό να κάνετε το σκύλο να κουνηθεί.

Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο.

Για να μπορέσετε να διορθώσετε την επιθυμία του σκύλου να ξαπλώνει παντού, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε την αιτία. Αν σας φαίνεται περισσότερο σαν λήθαργος και όχι τόσο τεμπελιά, θα μπορούσε να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Μπορεί ακόμα ο σκύλος να πάσχει από κατάθλιψη ή να έχει σκουλήκια. Επιπλέον, το σκυλί σας μπορεί να έχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών από μια μη ισορροπημένη διατροφή. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ο κτηνίατρος θα σας δώσει συμβουλές και φάρμακα για να βοηθήσει τη κατάσταση.

Σωματική άσκηση.

Ένας σκύλος χωρίς κίνητρο χρειάζεται προσοχή. Όλα τα υγιή σκυλιά επωφελούνται από τη καθημερινή βόλτα. Πηγαίνετε στο πάρκο, μια βόλτα στη γειτονιά ή αν ο σκύλος σας είναι άνω των 18 μηνών μπορείτε να πάτε για τζόκινγκ. Ωστόσο, λάβετε υπόψη το μέγεθος και τη φυλή του σκύλου. Για παράδειγμα, ένα Λαμπραντούντλ μεγάλο σε ηληκία είναι επιρρεπής σε αρθρίτιδα και δυσπλασία του ισχίου, οπότε μια απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια είναι επαρκής.

Πνευματική άσκηση.

Βοηθήστε το σκύλο σας με κάποιο παιχνίδι ανάκτησης όπως το κρυφτό. Επίσης παιχνίδια με σχοινί ή κόμπους στο τέλος, σκληρά παιχνίδια από καουτσούκ ή διάφορα οστά, διασκεδάζουν και προκαλλούν το σκύλο. Επιπλέον, ένας ακόμα καλός τρόπος για να διεγείρετε το μυαλό του σκύλου είναι οι ασκήσεις υπακοής.

Καθιερώστε μια ρουτίνα.

Είναι καλύτερα για ένα σκύλο να έχει μια ρουτίνα. Επιτρέπει στο σκύλο να ελέγχει καλύτερα τα συναισθήματά του και το περιβάλλον, γιατί γνωρίζει τι να περιμένει στη συνέχεια. Το φαγητό, οι περίπατοι, η τουαλέτα και οι δραστηριότητες, θα πρέπει να γίνονται περίπου την ίδιο ώρα καθημερινά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

424
424 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *