Σταματόντας μια γάτα που γρατζουνάει τα έπιπλα


435
4 shares, 435 points

Animalcity.gr - Σταματόντας μια γάτα που γρατζουνάει τα έπιπλα

Γρατζουνάει η γάτα σας τα έπιπλα;

Το ξύσιμο των νυχιών είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά της γάτας. Δυστυχώς όμως, μερικές γάτες μπορούν να προκαλέσουν αμέτρητους πονοκεφάλους γρατζουνώντας τα έπιπλα, πόσο μάλλον και ζημιές.

Οι γάτες ξύνουν τα νύχια τους για πολλούς λόγους. Μπορεί επειδή τις κάνει να αισθάνονται ωραία και χαλαρώνουν οι μύες, για να σημαδέψουν το έδαφος, αλλά κυρίως για να ακονίσουν τα νύχια τους.

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε το ξύσιμο, η μόνη μόνιμη λύση είναι να εκπαιδεύσετε τη γάτα να χρησιμοποιεί κάποιο άλλο αντικείμενο για το ξύσιμο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από αντικείμενα ειδικά σχεδιασμένα για αυτή τη δουλεία. Συνήθως είναι ξύλινα, καλυμμένα από κάποιο χαλί και μπορείτε να βρείτε ένα στην αγορά σε πολύ καλή τιμή.

Προσωρινά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Κολλήσετε λίγη ταινία στα έπιπλα που γρατζουνάει η γάτα για να μην αφήσει σημάδια.
  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φλούδες από πορτοκάλι στη περιοχή, πολλές γάτες βρίσκουν την οσμή δυσάρεστη.
  • Ακόμα μια καλή ιδέα είναι το ψέκασμα της γάτας με νερό. Μπορεί να λειτουργήσει αλλά θα σταματήσει τ γάτα σας μόνο όταν είστε εσείς γύρω.
  • Το συχνό κόψιμο των νυχιών, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές.
  • Ποτέ μη τιμωρείτε σωματικά μια γάτα, όταν τη πιάνετε να γρατζουνάει τα έπιπλα. Η σωματική τιμωρία δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και τις περισσότερες φορές έχει αρνητικές επιπτώσεις για το πώς σας αντιλαμβάνεται η γάτα.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

435
4 shares, 435 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *