Σκύλος επέζησε από βέλος στο κεφάλι!


415
41 shares, 415 points

Animalcity.gr - Σκύλος επέζησε από βέλος στο κεφάλι

Σκύλος επέζησε από βέλος στο κεφάλι!

Το γενναίο Σταντφορσάιρ Μπουλ Τεριέ (Staffordshire Bull Terrie) της φωτογραφίας εντοπίστηκε από περιπλανόμενους περιπατητές  σε πάρκο δασικής περιοχής του Wansford, κοντά στο Peterborough, με ένα βέλος μήκους 51 εκατοστών στο κεφάλι.

Ο εκπρόσωπος του κτηνιατρικού κέντρου της περιοχής όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος νεαρός σκύλος δήλωσε τα εξής: “Οι ακτινολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η οβίδα είχε εκτραπεί από το εξωτερικό του κρανίου του και ως εκ θαύματος δεν προσέβαλε κανένα από τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά ούτε και κάποιο νεύρο της όρασης ή της ακοής του. Πραγματικά όταν μας τον φέρανε οι πιθανότητες που του δίναμε για να επιζήσει ήταν μηδαμινές – μόλις μία στο εκατομμύριο.”

Ωστόσο, ο Ziggy κατάφερε να επιζήσει! Η ανάρρωσή του ήταν το λιγότερο εκπληκτική! Λίγες μέρες μετά πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε σε κυνοκομείο της περιοχής.

“Δύο βδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς πως κάτι του είχε συμβεί.” , πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κτηνιατρικού

Ο νέος ιδιοκτήτης του σκύλου μίλησε κι αυτός για τον Ziggy: “Αμέσως μόλις τον είδαμε καταλάβαμε πως είναι ο ιδανικός σκύλος για την οικογένειά μας και κάναμε αίτηση υιοθεσίας. Είναι φανταστικός και αξιολάτρευτος και, παρόλα όσα έχει περάσει, είναι ακόμα απίστευτα στοργικός και δείχνει εμπιστοσύνη.”

Animalcity.gr - Σκύλος επέζησε από βέλος στο κεφάλι 2

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στον Ziggy δόθηκε το βραβείο “PDSA Pet Survivor 2015” για την παράδοξη επιβίωσή του.

Η νέα οικογένεια του Ziggy έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη βράβευση: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο αγαπημένος μας φίλος κέρδισε στη δημόσια ψηφοφορία το συγκεκριμένο βραβείο. Είναι ένας φόρος τιμής για έναν σκύλο που κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά και να συνεχίσει τη ζωή του ξανά από την αρχή.”.

 


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

415
41 shares, 415 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *