Σκύλος εντοπίζει διαρροή αερίου και σώζει 2 ζωές


437
165 shares, 437 points

Ανιμαλψιτυ.γρ - Σκύλος εντοπίζει διαρροή αερίου και σώζει 2 ζωές

Σκύλος εντοπίζει διαρροή αερίου και σώζει 2 ζωές

Το εικονιζόμενο λαμπραντόρ έγινε ήρωας σώζοντας τη ζωή του 53-χρονου ιδιοκτήτη του καθώς και του 6-χρονου εγγονού του χρησιμοποιώντας τη δυνατή όσφρυσή του με την οποία εντόπισε διαρροή τοξικών αερίων από ελαττωματικό ψυγείο. Ο σκύλος αμέσως σήμανε συναγερμό γαβγίζοντας έντονα.

Ο ιδιοκτήτης, που αντιμετωπίζει γενετικό πρόβλημα όρασης και δεν μπορεί να δει σε απόσταση μεγαλύτερη των 4.50m, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την εισπνοή των δυνατών αναθυμιάσεων, ενώ ο μικρός 6-χρονος, που κοιμόταν εκείνη την ώρα, διέφυγε τον κίνδυνο βγαίνοντας αμέσως εκτός της οικίας.

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτών σκύλων για πολίτες με προβλήματα όρασης, που εκπαίδευσε το συγκεκριμένο λαμπραντόρ δήλωσε τα εξής: “Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που συνέβη. Ο σκύλος έκανε ακριβώς το καθήκον του σε ώρα ανάγκης”.

Όσο για τον “τυχερό” ιδιοκτήτη, αυτός δήλωσε: “Η σύζυγός μου ήταν εκτός σπιτιού και ο σκύλος άρχισε ξαφνικά να γαβγίζει. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί οι σκύλοι – οδηγοί αποφεύγουν το γάβγισμα και, επομένως, ήταν ασυνήθιστο για αυτόν να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Κατέβηκα στον κάτω όροφο, άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και αντιλήφθηκα την παρουσία των επικίνδυνων αερίων. Τα μάτια μου έκαιγαν και η μύτη και ο λαιμός μου άρχισαν να πονάνε. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω!”. Όπως ο ίδιος δήλωσε, μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τη διαρροή που τελικά αποδόθηκε στον ελαττωματικό συμπιεστή του 7-χρονου ψυγείου τους.

Ο σκύλος βρίσκεται πιστά στο πλευρό του ιδιοκτήτη εδώ και 4 χρόνια και είναι ο τρίτος που έχει στο πλευρό του από τη στιγμή που του διαγνώστηκε το σοβαρό πρόβλημα όρασης στην ηλικία των 20.

Ο 53-χρονος ιδιοκτήτης, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα από την εισπνοή των αερίων, δήλωσε επίσης: “Αν δεν ήταν ο σκύλος μου σίγουρα τα πράγματα θα είχαν πάρει τραγική μορφή. Μας έσωσε τη ζωή! Είναι ο ήρωάς μου καθώς και ο καλύτερός μου φίλος. Θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες”.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

437
165 shares, 437 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *