Τα 10 καλύτερα σκυλιά για διαμέρισμα


416
64 shares, 416 points

σκυλια για διαμερισμα

Τα 10 καλύτερα σκυλιά για διαμέρισμα

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα καλύτερα σκυλιά για διαμέρισμα. Πρώτα απ ‘όλα, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων θα σας πουν ότι σκύλος και διαμέρισμα δεν πάνε μαζί. Αλλά ξέρετε τι; Κάνουν λάθος! Δεν χρειάζεστε μια τεράστια αυλή για να είναι ο σκύλος σας ευτυχισμένος. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα και θέλετε ένα σκυλί, υπάχουν πολλές ράτσες που κάνουν μια χαρά για αυτό το περιβάλλον. Δείτε παρακάτω τα 10 καταλληλότερα σκυλιά για διαμέρισμα:

Animalcity.gr - Yorkshire Terrier Icon1. Γιορκσάιρ Τεριέ (Yorkshire Terrier). Στα περίπου 3 κιλά, αυτό το μικρό και θαυμάσιο σκυλί είναι υπέροχο για ένα διαμέρισμα. Όχι μόνο καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, αλλά είναι και σκύλος που δεν γαβγίζει. Αυτή η ράτσα σκύλου είναι, επιπλέον, πολύ φιλική με τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα κατοικίδια ζώα και πολύ προσαρμόσιμη σε καινούργιες εμπειρίες.

Animalcity.gr - Maltese icon2. Μαλτέζ (Maltese). Το ελαφρώς μεγαλύτερο Μαλτέζ έχει μεταξωτό τρίχωμα χωρίς υπόστρωμα το οποίο ανήκει, επίσης, και στις 10 κορυφαίες ράτσες που αποβάλλουν το λιγότερο τρίχωμα. Είναι επίσς ένα ήσυχο σκυλί που θέλει κυρίως να βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη του, πράγμα που τον καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για σκύλο διαμερίσματος.

Animalcity.gr - Boston Terrier Icon3. Τεριέ Βοστώνης (Boston Terrier). Αυτή η φυλή είναι πολύ δεμένη με τον ιδιοκτήτη της, γι’ αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίσκεται σε μικρούς εσωτερικούς χώρους, αρκεί να έχει μαζί και τον ιδιοκτήτη.


Animalcity.gr - Frnch Bulldog Icon4. Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog). Είναι ένας μικρούλης σκύλος (περίπου 9 κιλά) με χαρακτηριστικά ενός μεγάλου. Είναι ήρεμος και ήσυχος και συχνά θα τον βρείτε να χαλαρώνει στο πιο άνετο κάθισμα του χώρου. Είναι φυλή κατάλληλη για κάθε χώρο διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος.

Animalcity.gr - Cavalier King Charles Spaniel Icon5. Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ (Cavalier King Charles Spaniel). Αυτή είναι μία από τις πιο φιλικές φυλές. Από 6 με 8 κιλά, το Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ είναι επίσης ήρεμο και πολύ ευπροσάρμοστο.


Animalcity.gr - Bulldog Icon6. Αγγλικό Μπουλντόγκ (English Bulldog). Αυτή η ράτσα σκύλου είναι ξάδερφος του Γαλλικού Μπουλντόγκ που ζυγίζει 23 με 25 κιλά, είναι πολύ άνετα σε μικρούς χώρους και φαίνεται να προτιμούν πολύ τον καναπέ.


Animalcity.gr - Basset Hounbd Icon7. Μπασέ Χάουντ (Basset Hound). Αυτή η φυλή μπορεί να μη φαίνεται φιλική για διαμερίσματα, αλλά όπως και τα Μπουλντόγκ, είναι πολύ ήρεμα σκυλιά και μπορείτε να τα διατηρήσετε πολύ εύκολα απασχολημένα με λίγα παιχνίδια, χάδια και λιχουδιές.

Animalcity.gr - American Staffordshire Terrier Icon8. Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ (American Staffordshire Terrier). Αυτοί οι σκύλοι εκπαιδεύονται εύκολα και σχηματίζουν γερό δεσμό με τον ιδιοκτήτη τους. Από τη στιγμή που υπάρχει αρκετή άσκηση, δεν υπάρχει θέμα με το μέρος διαβίωσης.

Animalcity.gr - Italian Greyhound9. Γκρεϊχάουντ (Greyhound). Αυτό το αγωνιστικό σκυλί μπορεί να φαίνεται σας μια περίεργη επιλογή για ένα μικρό χώρο, αλλά έχει βγει στη «σύνταξη» γίνεται ο μεγαλύτερος φίλος του καναπέ. Είναι πολύ εκπαιδεύσιμα και προσαρμόσιμα σκυλιά, και φαίνεται να εκτιμούν μια πιο καθιστική ζωή.

Animalcity.gr - Great Dane Icon10. Γερμανικός Μολοσσός (Great Dane). Μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο σκυλί (45 με 60 κιλά), αλλά ο Γερμανικός Μολοσσός είναι τόσο αργόσχολος που ο καναπές σας κατά πάσα πιθανότητα θα καταληφθεί πλήρως. Προσθέστε την ήρεμη συμπεριφορά και φιλικότητα, και ο Γερμανικός Μολοσσός καθιστάται μια άριστη επιλογή για σκύλο διαμερίσματος.

Γιατί δεν παίζει ρόλο το μέγεθος

Μόνο και μόνο επειδή ένας σκύλος είναι μικρός, δεν σημαίνει ότι είναι και κατάλληλος για ζωή σε διαμέρισμα. Κάποιες μικρές φυλές σκύλων μπορεί να κάνουν πολλή φασαρία, άλλες να είναι ανήσυχες ή πολύ ενεργητικές. Για παράδειγμα, τα Τσιουάουα αν και είναι πολύ μικρά σκυλιά, είναι πολύ κακή επιλογή για διαμέρισμα λόγω της τάσης τους να γαβγίζουν, όσο και για την ενεργητικότητα τους, αλλά και την νευρική τους συμπεριφορά. Ωστόσο, πολλά Τεριέ, αν και είναι σκύλοι υψηλής ενέργειας, τείνουν να είναι αξιοπρεπέστατα στο διαμέρισμα εφ ‘όσον τους δίνετε αρκετή άσκηση.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

416
64 shares, 416 points

3 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. θα ηθελα ενα μικρό σκυλάκι για εσωτερικό χωρο μέχρι 3-4 κιλά, να μη ρίχνει το τρίχωμά του ( δεν μορω τις τρίχες στον καναπέ ) και ηρεμο δηλαδη να μη γαβγίζει.