Σκηνές φρίκης: Κουνέλια εκτρέφονται για ζωοτροφή!


440
124 shares, 440 points

Animalcity.gr - Σκηνές φρίκης Κουνέλια εκτρέφονται για ζωοτροφή

Σκηνές φρίκης: Κουνέλια εκτρέφονται για ζωοτροφή!

Μια μυστική έρευνα που έγινε στην άθλια βιομηχανία, ανακάλυψε 16 λευκά κουνέλια που πολλά από τα οποία βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση.

Στοιβαγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά και υποφέροντας από τις φρικτές συνθήκες, αυτά τα όμορφα λευκά κουνέλια μπορεί να προορίζονται για τροφές ζώων συντροφιάς που αγοράζονται από τους ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη.

Δεν αντικρίζουν ποτέ το φως του ήλιου ή αισθάνονται το χόρτο στα πόδια τους, αντ’ αυτού ξοδεύουν τη ζωή τους οδυνηρά, σε ορόφους από σύρμα.

Animalcity.gr - Σκηνές φρίκης Κουνέλια εκτρέφονται για ζωοτροφή 2

Ένας από τους μυστικούς ερευνητές. δήλωσε:

«Τα κλουβιά ήταν γεμάτα, Τα νεαρά κουνέλια δεν είχαν χώρο να απλωθούν ή να σταθούν. Γεννιούνται σε ένα κλουβί και παραμένουν σε αυτό μέχρι να σφαχτούν για το κρέας τους 80 ημέρες αργότερα.»

Τα θηλυκά κουνέλια που κρατούσαν για την αναπαραγωγή υπέφεραν από ακόμη χειρότερες συνθήκες.

«Είναι απομονωμένα για δύο χρόνια γεννώντας ασταμάτητα» , δήλωσε ο ερευνητής. «Τα βγάζουν για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση και στη συνέχεια πάλι μέσα στο κλουβί.»

Η CIWF επισκέφθηκε πρόσφατα 16 φάρμες κουνελιών στην Ελλάδα, τη Κύπρο, την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Πολωνία.

Οι μάρτυρες αντίκρισαν λοιμώξεις από μύκητες που κάνουν το δέρμα να γεμίζει πληγές και τη γούνα να πέφτει. Και μάλιστα, ένας από αυτούς ανέφερε πως υπήρχε τόση πολλή που φαινόταν σας να είχε χιονίσει.

Τέλος, η θέα νεκρών ζώων μέσα και πάνω από τα κλουβιά ήταν κοινή σε όλες τις «φάρμες».

Animalcity.gr - Σκηνές φρίκης Κουνέλια εκτρέφονται για ζωοτροφή 3

Μεγάλο μέρος του κρέατος και των οργάνων τους καταλήγουν σε ζωοτροφές, που αγοράζονται από τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Παρά το γεγονός ότι το κουνέλι είναι το δεύτερο πιο εντατικό εκτρεφόμενο ζώο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σχεδόν 326 εκατομμύρια κουνέλια να σφάζονται κάθε χρόνο για το κρέας τους, δεν προστατεύεται από καμία ειδική νομοθεσία.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

440
124 shares, 440 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *