Σημάδια ότι ο σκύλος σας πονάει


406
415 shares, 406 points

Animalcity.gr - Σημάδια ότι ο σκύλος σας πονάει

Σημάδια ότι ο σκύλος σας πονάει

Όταν οι άνθρωποι πονάνε είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε. Όλο και κάποιος θα παραπονεθεί για τη μέση του, θα φωνάξει αν χτυπήσει, θα τον δούμε να ξαπλώνει λόγο κάποιας ημικρανίας ή ακόμα μπορεί και να μας το πει ο ίδιος. Τα σκυλιά αν και δεν έχουν αυτή την επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορείτε να προσέξετε:

  • Σταθερή τοπική περιποίηση. Όταν ένας σκύλος πονάει, το πρώτο πράγμα που κάνει ενστικτωδώς, είναι να καθαρίσει και να φροντίσει τη πληγή με το γλείψιμο. Ακόμα και το τραύμα είναι εσωτερικό, το σκυλί θα ακολουθήσει την ίδια τακτική στη προσπάθειά του να διορθώσει το πρόβλημα.
  • Έντονο γάβγισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά που βρίσκονται σε πόνο τείνουν να γαβγίζουν πιο έντονα από το συνηθισμένο.
  • Αλλαγές στον ύπνο και στο φαγητό. Πολλά σκυλιά κοιμούνται περισσότερο όταν πονάνε, είτε επειδή προσπαθούν να γίνουν καλά είτε επειδή είναι δύσκολο να κινηθούν. Το ίδιο μπορεί να σημαίνει και η απώλεια της όρεξης.
  • Ξαφνική αλλαγή στην αναπνοή. Λαχανιάζει το σκυλί σας ακόμα και ενώ δεν εξασκήθηκε καθόλου; Είναι μήπως η αναπνοή του πιο αργή από το συνηθισμένο; Μπορεί να είναι σημάδι ότι πονάει.
  • Αλλαγές στα μάτια. Σύμφωνα με έρευνες όταν ένας σκύλος πονάει σε κάποιο μέρος του σώματος, οι κόρες των ματιών του μεγαλώνουν.
  • Αναζήτηση τρυφερότητας ή κρύψιμο. Όταν κάποιος σκύλος δεν αισθάνεται καλά, μπορεί να έρχεται συχνά πάνω σας αναζητώντας αγάπη. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και μερικοί που θα προτιμήσουν να μείνουν μόνοι και μπορεί να βρουν κάποιο μέρος να κρυφτούν.
  • Επιθετική συμπεριφορά. Όταν κάποιο ζώο είναι χτυπημένο ή πονάει, μπορεί να προσπαθήσει να σας απομακρύνει επειδή προφανώς θα φοβάται μη το βλάψετε.

Προφανώς, τα περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια μπορεί να σημαίνουν και άλλα διάφορα πράγματα. Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε πάντοτε ένα κτηνίατρο πριν πάρετε κάποια απόφαση.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

406
415 shares, 406 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *