Σημάδια ότι ο σκύλος σας έχει κατάθλιψη


422
266 shares, 422 points

καταθλιψη σκυλου

Σημάδια ότι ο σκύλος σας έχει κατάθλιψη

Στους ανθρώπους μπορούμε να καταλάβουμε με πολλούς τρόπους αν κάποιος έχει κατάθλιψη. Θα μπορούσε κάποιος να σταματήσει το φαγητό ή να τρώει ακόμα περισσότερο, μπορεί να αποφεύγει τους γνωστούς του ή ακόμα και να μας πει πως δεν αισθάνεται καλά.

Τα σκυλιά δεν έχουν αυτή την επιλογή, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να αισθάνονται λυπημένα. Αν και δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα πάνω στο θέμα, υπάρχουν διάφορα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει η κατάθλιψη στους σκύλους. Εδώ θα διαβάσετε μερικά συμπτώματα που πολλά από αυτά είναι παρόμοια με τα σημάδια της κατάθλιψης στους ανθρώπους:

  • Αλλαγές στην όρεξη. Όταν ένας σκύλος είναι λυπημένος, χάνει το ενδιαφέρον του για το φαγητό και συχνά χάνει βάρος. Εναλλακτικά, υπάρχουν και σκυλιά που χρησιμοποιούν το φαγητό ως παρηγοριά όταν πάσχουν από κατάθλιψη.
  • Απώλεια του ενδιαφέροντος. Αν ο σκύλος σας χάνει ξαφνικά το ενδιαφέρον του για παιχνίδι, για βόλτες ή άλλα ευχάριστα πράγματα μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη.
  • Αποφυγή και κρύψιμο. Τα σκυλιά που ξαφνικά κρύβονται ή θέλουν να μείνουν μόνα τους, συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο, διότι κάτι τους ενοχλεί. Αν δεν είναι φυσική αιτία όπως κάποιος τραυματισμός, τότε είναι συναισθηματική.
  • Ύπνος όλη την ώρα. Γενικά, τα σκυλιά κοιμούνται πολύ. Αλλά, συνήθως αυτό συμβαίνει όταν οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει από το σπίτι. Αν αφήνετε το σκύλο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ είστε στη δουλειά) και συνεχίζει να κοιμάται όταν γυρίσετε σπίτι και δεν αντιδράει με τη παρουσία σας, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην υποθέτετε κατευθείαν ότι ο σκύλος έχει κατάθλιψη. Συχνά, τα θέματα που φαίνονται συναισθηματικά προέρχονται από φυσικές, ιατρικές αιτίες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε μια αλλαγή στη συμπεριφορά, είναι να καλέσετε το κτηνίατρό σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

422
266 shares, 422 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Καλησπέρα. Βοήθεια .. μπεμπα μου δεν έχει όρεξη να βγει βόλτα παρολομπου τρελενονταν . Έχουμε χρόνια οττυτηδα κάναμε θεραπεία αλλά ξανά πάλι τα ίδια .. πλέον δεν με δέχεται να της βάλω σταγόνες και παρολο που δν της εδειξα ποτέ επιθετικότητα οπότε πλησίαζω να την χάιδεψω νευριαζεις και δεν θέλει τίποτα από εμένα . Δεν ξέρω τι να κάνω πλεον απελπιστικά και εγώ μαζί της είναι αρνητική σε όλα και δνε ξέρω πως στην πλησιασω . Μπορείτε να με βοηθήσει?