Σας αγαπάει το σκυλί σας;


394
208 shares, 394 points

Animalcity.gr - Σας αγαπάει το σκυλί σας

Σας αγαπάει το σκυλί σας;

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει αυτό που ίσως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζεται μετά από την εμπειρία σας με τα σκυλιά. Ναι, οι σκύλοι τρέφουν αισθήματα για εσάς.

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, εξέτασε πάνω από 12 σκυλιά στο μαγνητικό τομογράφο και ανακάλυψε ένα μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με τα θετικά συναισθήματα.

Η έρευνα αποκάλυψε νέα στοιχεία για την κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη των σκυλιών, παρέχοντας στοιχεία για το πώς τα σκυλιά συμπάσχουν με τα συναισθήματα του ανθρώπου, πως αισθάνονται την αγάπη για εμάς αλλά και γιατί η σύνδεση τους μαζί μας, είναι τόσο ισχυρή.

Έτσι, αν δεν έχετε μαγνητικό τομογράφο στο σπίτι, παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια ότι ο σκύλος σας δεν σας θεωρεί μόνο σαν τη πηγή της τροφής του:

  • Ο σκύλος σας αγκαλιάζει μετά το φαγητό. Αν είστε η πρώτη προτεραιότητα του σκύλου μετά το φαγητό, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι.
  • Ο σκύλος σας απολαμβάνει να κοιμάται μαζί σας. Αν το σκυλί σας προτιμάει να κοιμάται μαζί σας τα βράδια, ή του αρέσει να παίρνει έναν υπνάκο όταν κάθεστε μαζί στον καναπέ, τότε είναι σίγουρο πως είναι συνδεδεμένος μαζί σας.
  • Είναι χαρούμενος όταν επιστρέφεται σπίτι. Γυρνάτε στο σπίτι και ο σκύλος σας πλησιάζει κουνώντας την ουρά; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι ευτυχισμένος.
  • Αγαπάτε το σκύλο σας. Σύμφωνα με μελέτες, αν δεν αγαπάτε το σκύλο σας, πως μπορείτε να περιμένετε να σας ανταποδώσει το συναίσθημα;

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

394
208 shares, 394 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *