Πως εντοπίζουν οι σκύλοι τα ναρκωτικά


418
4 shares, 418 points

εκπαιδευση σκυλου

Πως εντοπίζουν οι σκύλοι τα ναρκωτικά

Οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται αν τα σκυλιά μυρίζουν τα κρυμμένα ναρκωτικά επειδή θέλουν να τα φάνε ή επειδή τα ίδια είναι εθισμένα σε αυτά. Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τα ναρκωτικά. Αυτό που πραγματικά ψάχνουν είναι το αγαπημένο τους «παιχνίδι». Η εκπαίδευση τους έχει οδηγήσει στο να συνδέουν αυτό το παιχνίδι με τη μυρωδιά των ναρκωτικών.

Το παιχνίδι που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι μια λευκή πετσέτα. Για να ξεκινήσει η εκπαίδευση, απλά παίζουν με τον σκύλο και την πετσέτα η οποία έχει πλυθεί προσεκτικά, ώστε να μην έχει καμία δική τους μυρωδιά. Αργότερα, μια τσάντα με ναρκωτικά τυλίγεται μέσα στην πετσέτα. Αφού το σκυλί παίξει για λίγο, αρχίζει να αναγνωρίζει τη μυρωδιά του ναρκωτικού ως τη μυρωδιά του αγαπημένου του παιχνιδιού. Τότε κρύβουν την πετσέτα, με τα ναρκωτικά, σε διάφορα σημεία. Κάθε φορά που ο σκύλος τα μυρίσει, σκάβει και γρατζουνάει, προκειμένου να πάρει στο παιχνίδι του. Στη συνέχεια ο σκύλος ανταμείβεται με μια λιχουδιά πράγμα το οποίο του δίνω παραπάνω κίνητρο την επόμενη φορά.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνετε μέχρι το σκυλί να είναι σε θέση να μυρίζει ένα πλήθος παράνομων ουσιών. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται και για σκύλους που ανιχνεύουν βόμβες, μόνο που χρησιμοποιούνται διάφορες χημικές ουσίες στην πετσέτα αντί για ναρκωτικά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

418
4 shares, 418 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *