Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που παρακαλάει για φαγητό


449
228 shares, 449 points

Animalcity.gr - Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που παρακαλάει για φαγητό

Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που παρακαλάει για φαγητό

Ο σκύλος που παρακαλάει για φαγητό είναι ένα από τα πιο συχνά θέματα πειθαρχίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων. Με λίγη θέληση και υπομονή, το παρακαλητό είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Μπορείτε να ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Μη δίνετε τροφή στο σκύλο όταν παρακαλάει. Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσοι λίγοι άνθρωποι την ακολουθούν όταν κοιτούν τον αγαπημένο τους σύντροφο μέσα στα μάτια. Το σκυλί σας γνωρίζει πως το κλαψούρισμα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο εναντίον σας. Δίνοντάς του τροφή και αγάπη το μόνο που πετυχένετε είναι να ενισχύετε αυτή τη συμπεριφορά.
  • Αγνοήστε το σκύλο που παρακαλάει. Όταν ο σκύλος σας παρακαλάει για φαγητό απλά αγνοήστε τον. Μη τον κοιτάτε στα μάτια, μη του μιλάτε και μην τον αγγίζετε. Με το καιρό θα μάθει πως αυτή η συμνπεριφορά δεν οδηγεί πουθενά και θα σταματήσει.
  • Μη λυπάστε το σκύλο. Γνωρίζετε πως το σκυλί σας τρέφετε καλά μιας και εσείς είστε που το ταίζετε. Δεν υπάρχει κίνδυνος να πεινάσει αν δεν του δώσετε μια λιχουδιά από το τραπέζι. Αν πάλι ανησυχείτε για το πόσο πρέπει να ταίζετε το σκύλο σας, μιλήστε με κάποιο κτηνίατρο.
  • Να είστε υπομονετικοί. Λίγα σκυλιά αλλάξουν συμπεριφορά σε μια νύχτα. Εάν έχετε ακολουθήσει αυτές τις συμβουλές και το σκυλί σας συνεχίζει να παρακαλάει, μην απελπίζεστε! Μείνετε συνεπείς και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

449
228 shares, 449 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *