Πως να χαιρετάτε το σκύλο σας


403
2 shares, 403 points

animalciy-gr-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%cf%8d%ce%bb%ce%bf-%cf%83%ce%b1%cf%82%cf%82

Πως να χαιρετάτε το σκύλο σας

Σαν άτομα που αγαπάμε τους σκύλους, δεν μπορούμε να αντισταθούμε και να μην τους το δείξουμε με το που γυρνάμε στο σπίτι. Και έχει αποδειχθεί πως ο τρόπος που επιλέγουμε να το κάνουμε έχει επίδραση στην ευτυχία και στον τρόπο που θα μας ανταποδώσουν αυτήν την αγάπη.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε μελέτησε την αντίδραση των σκύλων στα λεκτικά ερεθίσματα και στην αφή, αφού είχαν χωριστεί από κάποιο οικείο πρόσωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πείραμα παρακολούθησε 12 σκύλους, καθένας από τους οποίους έμενε μόνος με έναν άγνωστο μαθητευόμενο κτηνίατρο. Όταν, όμως, γυρνούσε το οικείο πρόσωπο στο δωμάτιο μετά από 25 λεπτά, ο τρόπος που χαιρετούσε το σκύλο ήταν σκηνοθετημένος.

Η πρώτη ομάδα χαιρέτησε το σκύλο με χαλαρωτική φωνή και χάδια, η άλλη μόνο λεκτικά και οι υπόλοιποι απλώς κάθισαν στο δωμάτιο με ένα περιοδικό. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  • Το πρώτο γκρουπ έδειξε υψηλά επίπεδα οξυτακίνης, την ορμόνης που παράγεται με την αγάπη.
  • Το δεύτερο μας αποκάλυψε εξίσου υψηλά επίπεδα οξυτακίνης, τα οποία, όμως, αποχώρησαν πολύ γρήγορα.
  • Τέλος, οι σκύλοι που δεν τους δόθηκε κανένα σημάδι στοργής, παρήγαγαν κάποια επίπεδα οξυτακίνης μόλις το άτομο μπήκε στο δωμάτιο, αλλά εξαφανίστηκαν αμέσως και παρουσίασαν επιπλέον σημάδια άγχους.

Όπως καταλαβαίνετε η φυσική επαφή είναι πολύ σημαντική όσον αφορά το χαιρετισμό του σκύλου. Το άγγιγμα θα βοηθήσει σίγουρα στην παραγωγή οξυτακίνης, κάνοντας το σκύλο να αισθάνεται ασφαλής και αγαπητός. Οπότε, βεβαιωθείτε πως ξοδεύετε αρκετό χρόνο για χάδια μόλις περνάτε την πόρτα, απλώς μην φτάσετε στο σημείο να υπερβάλλετε και να αναπτυχθεί άγχος αποχωρισμού στο σκύλο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

403
2 shares, 403 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *