Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που τρώει περιττώματα


442
136 shares, 442 points

Συμπεριφορα σκυλου

Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που τρώει περιττώματα

Τα σκυλιά τρώνε τα πάντα, ακόμα και τα ίδια τους τα περιττώματα. όσο αηδιαστικό και αν ακούγεται, είναι αρκετά κοινό και έχει πάρει και την ιατρική ονομασία, κοπροφαγία.

Είναι ένα δυσάρεστο θέμα αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια φυσιολογική πράξη. Τα νεογέννητα κουτάβια που εξαρτώνται από τη μητέρα τους, βλέποντας την να τα γλύφει για να τα καθαρίσει ή να τρώει τα περιττώματά τους προκειμένου να κρατήσει το χώρο καθαρό, μπορεί να κάνουν και αυτά το ίδιο.

Όταν όμως ενήλικα σκυλιά τρώνε τα δικά τους τα περιττώματα είναι μια διαφορετική ιστορία. Συνήθως είναι σημάδι μοναξιάς η πλήξη, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις απλά έχουν μάθει πως η παρουσία κοπράνων στο σπίτι θα έχει ως αποτέλεσμα τη τιμωρία τους.

Στην πραγματικότητα, η κοπροφαγία δεν είναι κανένα πρόβλημα για τα σκυλιά, με την πιθανή εξαίρεση ότι μπορεί να φάει κόπρανα που περιέχουν αυγά παρασίτων. Είναι βέβαια ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη. Μπορείτε να δοκιμάσετε να σταματήσετε τη συνήθεια ανακουφίζοντας τον από τη πλήξη ή τη μοναξιά. Δώστε του περισσότερη προσοχή και άσκηση, όπως για παράδειγμα να τον ταΐζετε περισσότερο από μια φορά τη μέρα.

Η πρόληψη είναι η μόνη σίγουρη θεραπεία. Αν έχετε γάτα, τοποθετήστε το κιβώτιο απορριμάτων της κάπου όπου ο σκύλος σας δεν θα μπορεί να βάλει το στόμα του. Γενικά, κρατήστε το χώρο καθαρό ελέγχοντας αρκετές φορές τη μέρα ενώ σε δημόσιους χώρους μπορείτε να του φοράτε φίμωτρο.

Τέλος, καλό θα ήταν μια επίσκεψη στο κτηνίατρο. Για παράδειγμα, μια κοιλιά γεμάτη σκουλήκια η άλλα παράσιτα μπορεί να οδηγήσει σε κοπροφαγία. Τα παράσιτα τρώνε τα θρεπτικά συστατικά κάνοντας το σκύλο να τρώει οτιδήποτε στη προσπάθειά του να τα αποκτήσει.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

442
136 shares, 442 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *