Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που μπλέκεται σε καυγάδες


449
384 shares, 449 points

μαχες σκυλων

Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που μπλέκεται σε καυγάδες

Οι σκύλοι μπλέκονται σε καυγάδες για διάφορους λόγους. Για κυριαρχία, από φόβο, για να υπερασπιστούν το έδαφός τους, για τη προστασία κάποιου φαγητού αλλά και μερικές φορές μπορεί να χτυπήσουν πρώτοι (για άμυνα) αν συναντήσουν ένα σκυλί που τους έχει επιτεθεί στο παρελθόν. Ένα στειρωμένο σκυλί που έχει περάσει τις διαμορφωτικές πρώτες εβδομάδες της ζωής του με τη μαμά και τα αδέρφια του και είχε κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά, έχει την μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει έξω από καυγάδες. Παρόλα αυτά αν το σκυλί σας είναι σκύλος μαχητής, μπορεί μια ζωή να μπλέκεται σε καυγάδες αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Από τη δική σας συμπεριφορά εξαρτάτε και η αντίδραση του σκύλου σας. Αν είστε στο δρόμο και προβλέπετε κίνδυνο από κάποιο ανερχόμενο σκύλο, το σκυλί σας θα καταλάβει ότι ανησυχείτε και θα το δει σαν απειλή. Κραήστε χαλαρό βάδισμα και συνεχίστε τη πορεία σας. Το σκυλί σας πρέπει να μάθει πως η προσέγγιση ξένων σκύλων είναι φυσιολογική.

Κάθε σκύλος, ειδικά αυτός που είναι επιρρεπείς στις μάχες, θα πρέπει να είναι αρκετά εκπαιδευμένος στην υπακοή. Όταν ένας άλλος σκύλος πλησιάζει, πρέπει να πάρει την προσοχή του αυτό εκτελώντας κάποια άλλη δραστηριότητα και να επικεντρωθεί πάνω σας. Εάν αρχίσει να γαβγίζει με τη νέα άφιξη, διορθώστε τον επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές, όχι λόγω της προσέγγισης του άλλου σκύλου.

Η αναπαραγωγή είναι η μεγαλύτερη δύναμη πίσω από τις μάχες. Η στείρωση ενός αρσενικού σκύλου είναι απαραίτητη για την αποτροπή καυγάδων. Επίσης, και τα θηλυκά σκυλιά μπορεί να είναι επιθετικά και η στείρωση είναι εξίσου σημαντική. Στην πραγματικότητα, η στείρωση όχι μόνο αποτρέπει τους καυγάδες αλλά έχουν σημαντικές, οφέλη για την υγεία και τη συμπεριφορά των σκύλων.

Τέλος, μη κάνετε το λάθος και σκέφτεστε ότι οι σκύλοι πρέπει να συμπεριφέρονται μεταξύ τους ως ίσοι. Ένας σκύλος που για γενιές ήταν κυρίαρχος δεν γίνεται να αλλάξει συμπεριφορά έτσι εύκολα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να σκέφτεστε σαν σκύλος για να λύσετε το πρόβλημα. Ακόμα και να μη καταλάβετε τι συμβαίνει, μπορείτε πάντοτε να επισκεφθείτε έναν εκπαιδευτή για να προσφέρει συμβουλές.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

449
384 shares, 449 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *