Πως να μάθετε στο σκύλο σας την εντολή «Μείνε»


432
131 shares, 432 points

βασικη υπακοη σκυλου

Πως να μάθετε στο σκύλο σας την εντολή «Μείνε»

Τα σκυλιά δεν γεννιούνται γνωρίζοντας πως να συμπεριφέρονται, πρέπει να εκπαιδευτούν για να είναι φιλικά και υπάκουα. Διδάσκοντάς το σκύλο σας να «μένει» όχι μόνο θα τον κρατήσει καλά εκπαιδευμένο, αλλά μπορείτε να αποφύγετε και διάφορες καταστάσεις με ξένους σκύλους στο μέλλον. Αν ο σκύλος σας ξέρει ήδη την εντολή «Κάτσε», τότε είστε στα μισά του δρόμου για να το μάθει το «Μείνε». Διαβάστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω:

  • Ετοιμάστε λιχουδιές για να δίνετε στο σκύλος όταν ακολουθεί την εντολή σας.
  • Όταν του λέτε τη λέξη «μείνε» κάντε παράλληλα και μια κίνηση με το χέρι σας. Για παράδειγμα λέτε «Μείνε» και κρατάτε τη παλάμη σας μπροστά από το κεφάλι του. Επίσης καλό θα ήταν να του μαθαίνατε και μια λέξη «απελευθέρωσης» όπως το ΟΚ. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια εντολή είναι πολύ σημαντικό, επειδή αυτή διδάσκει το σκυλί ότι μπορεί να σηκωθεί μόνο με την άδειά σας.
  • Να στέκεστε μπροστά από το σκύλο όταν του δίνετε την εντολή.
  • Επαναλάβετε τα βήματα αυξάνοντας το χρόνο μεταξύ της εντολής και μείνε και της εντολής απελευθέρωσης. Επιβραβεύστε το σκυλί όταν ολοκληρώνει την εντολή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Επαναλάβετε τα βήματα αλλά αυτή τη φορά αρχίστε να απομακρύνεστε σιγά σιγά από το σκύλο.
  • Για να εκπαιδεύσετε ένα σκύλο να μένει, θέλει χρόνο και υπομονή. Διδάξτε του την εντολή αργά, βεβαιώνοντας ότι την έχει μάθει σωστά. Τέλος, αν εκπαιδεύετε ένα κουτάβι, λάβετε υπόψη ότι η εκπαίδευση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

432
131 shares, 432 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *