Πως να μάθετε στο σκύλο σας να μη τραβάει το λουρί


439
130 shares, 439 points

Πως να μάθετε στο σκύλο σας να μη τραβάει το λουρί

Πως να μάθετε στο σκύλο σας να μη τραβάει το λουρί

Δοκιμάστε αυτό το απλό πείραμα. Όταν το σκυλί σας στέκεται ήρεμα μπροστά σας, δοκιμάστε να το τραβήξετε από το στήθος ή από το λαιμό προς τα πίσω. Τα περισσότερα σκυλιά θα τραβήξουν προς τα μπροστά. Αυτή είναι η φυσική αντίδραση των φυλών που μεγάλωσαν ως ζώα έλξης όπως για παράδειγμα τα χάσκοι της Σιβηρίας. Ένα τέτοιο σκυλί είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξετε.

Όλοι έχουμε δει σκυλιά να «στραγγαλίζονται» στο τέλος του λουριού. Το κόλπο είναι να μάθετε στο σκύλο να περπατάει ήρεμα με το λουρί από την αρχή. Μη περιμένετε να περπατάει τέλεια, αλλά να είναι τουλάχιστον σε θέση να μη τραβάει, να σταματάει και να ξεκινάει. Εάν χρησιμοποιείτε ένα περιλαίμιο κατάρτισης, κάθε φορά που ο σκύλος αρχίζει να τραβάει , κλείστε απότομα το λουρί, ελευθερώστε το και πείτε του να επιβραδύνει (με όποια λέξη επιθυμείτε) . Μόλις υποχωρήσει, επιβραβεύστε τον.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι ένα κολάρο που εφαρμόζει στο κεφάλι, όπως αυτά των αλόγων. Αντί να χτυπάει στο τέλος του λουριού, αισθάνεται την πίεση στο λαιμό του και ενστικτωδώς τραβάει σκληρότερα. Έτσι στο τέλος καταλήγει να γυρίζει την προς το μέρος σας, επιβραδύνοντας.

Εάν έχετε ένα σκύλο που ανήκει σε κάποια φυλή έλξης, μη προσπαθήσετε να το σταματήσετε. Αντ’αυτού προπονήστε τον βάζωντάς τον να τραβήξει κάποιο αντικείμενο όπως να πατίνι ή ένα έλκηθρο για παράδειγμα. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε κάποια πράγματα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

439
130 shares, 439 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *