Πως να διώξετε την άσχημη αναπνοή του σκύλου σας


437
162 shares, 437 points

Πως να διώξετε την άσχημη αναπνοή του σκύλου σας

Πως να διώξετε την άσχημη αναπνοή του σκύλου σας

Η δυσοσμία του στόματος δεν είναι μόνο μια ανθρώπινη κατάσταση, αν έχετε σκύλο θα γνωρίζετε ότι και αυτοί συμπάσχουν εξίσου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κακή αναπνοή του σκύλου οφείλετε σε βακτήρια που συσσωρεύονται στο στόμα και στους πνεύμονες. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας έχει συχνά άσχημη αναπνοή, είναι σημαντικό να επέμβετε. Διαβάστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω και μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη δυσοσμία του σκύλου σας. Αν συνεχιστούν οι οσμές, παρά αυτές τις θεραπείες, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

1. Βούρτσισμα των δοντιών. Όπως τα ανθρώπινα δόντια, έτσι και τα δόντια του σκύλου πρέπει να βουρτσίζονται για την αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφής, την πρόληψη της πλάκας και τη συσσώρευση της πέτρας. Προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου τρεις με τέσσερεις φορές τη βδομάδα. Επίσης, ποτέ μη χρησιμοποιήτε ανθρώπινη αδοντόκρεμα καθώς μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου.

2. Φαγητό. Προσπαθήστε να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας. Δίνοντας υψηλής ποιότητας ξηρά τροφή θα βοηθήσει το σκυλί σας να χωνέψει πιο εύκολα και θα αποτρέψει τις δυσάρεστες οσμές. Η ξηρά τροφή θα βοηθήσει επίσης και τα δόντια του σκύλου σας.

3. Παιχνίδια. Τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Δώστε στο σκύλο σας παιχνίδια που βοηθούν στο καθαρισμό των δοντιών.

4. Οδοντιατρικές εξετάσεις. Είτε υποφέρει ο σκύλος σας από κακή αναπνοή είτε όχι, καλό είναι να τον πάτε για μια οδοντιατρική εξέταση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο κτηνίατρος θα αφαιρέσει τη πλάκα, θα καθαρίσει και θα γυαλίσει τα δόντια τους σκύλου σας και θα σας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι μια χαρά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

437
162 shares, 437 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *