Προγραμματίστε τις ανάγκες του κουταβιού σας


432
432 points

κουταβι

Προγραμματίστε τις ανάγκες του κουταβιού σας

Όταν παίρνετε ένα νέο κουτάβι, είναι φυσικό να θέλετε να το αγκαλιάζετε και να παίζετε μαζί του όλη μέρα. Δυστυχώς, υπάρχει και μια σειρά από πράγματα που πρέπει να κάνετε αυτές τις πρώτες ημέρες, τόσο για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας παραμένει υγιές όσο και για δημιουργήσει σωστή συμπεριφορά.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, είναι να καθιερωθεί μια ρουτίνα. Αν και θα είναι δύσκολο να τη προγραμματίσετε, μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό για να αποφασίσετε.

  • Φαγητό. Για να γίνει το κουτάβι σας ένας γερός ενήλικας, θα πρέπει να τρώει τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, όπως και οι άνθρωποι.
    Μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματα του κουταβιού κοντά στα δικά σας. Οι καλύτερες ώρες είναι στις 7 το πρωί, το μεσσημέρι και στη συνέχεια πάλι στις 5. Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα τους πρώτους 3 με 4 μήνες τουλάχιστον.
  • Τουαλέτα. Εκτός αν θέλετε να έχετε «ζημιές», θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο κουτάβι χρόνο για τουαλέτα κάθε 2 με 4 ώρες. Δεν θα είναι σε θέση να κρατηθεί περισσότερο.
  • Παιχνίδι και άσκηση. Είναι εξίσου σημαντικό, να καθιερώσετε χρόνο για άσκηση και παιχνίδι στο πρόγραμμά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με λίγη άσκηση πριν το πρώτο γεύμα και να συνεχίσετε με βόλτα μετά από αυτό. Επαναλάβετε τη ρουτίνα μετά από κάθε γεύμα.
  • Εκπαίδευση στις λέξεις κλειδιά. Πολύ μικρά κουτάβια δεν μπορούν να μάθουν να υπακούν στις εντολές αμέσως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να να προσπαθείτε καθημερινά. Το κουτάβι θα πρέπει να συνηθίσει να ακούει τα ίδια λόγια για να μη μπερδεύετε.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

432
432 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *