Πόσα χρόνια ζουν τα σκυλιά;


397
10 shares, 397 points

ποσα χρονια ζουν τα σκυλια

Πόσα χρόνια ζουν τα σκυλιά;

Έχουμε αναφέρει συχνά ότι η ιδιοκτησία ενός σκύλου είναι μια δέσμευση ζωής, και ποτέ να μη γίνεται δίχως δεύτερη σκέψη. Γιατί είδους δέσμευση όμως μιλάμε; Πόσο ζουν τα σκυλιά; Μια βιαστική αναζήτηση στο διαδίκτυο μας λέει 10 με 13 χρόνια. Υπάρχει ο μέσος όρος, στον οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω, αλλά υπάρχει επίσης και μια ποικιλία παραγώντων που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής ενός σκύλου.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου

Οι 2 ράτσες με τη συντομότερη διάρκεια ζωής είναι το Μπουλντόγκ και ο Ιρλανδικός Λυκοθήρας, που ζουν περίπου 6 με 7 χρόνια, ακολουθούμενες από το Μπερνίζ, το Γερμανικό Μολοσσό και το Μαστίφ, τα οποία σκυλιά ζουν 7 με 8 χρόνια κατά μέσο όρο.

Οι μεγαλύτεροι σκύλοι σε ηλικία στο άρχειο είναι ηλικίας μεταξύ 20-29 ετών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο άκρα, από 8 μέχρι και 19 χρόνια, το οποίο μας δίνει το μέσο όρο των 13,5 χρόνων.

Δείτε επίσης – Οι 10 ράτσες σκύλων που ζουν περισσότερο

Μέγεθος, βάρος και προσδόκιμο ζωής

Με βάση κάθε έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, το μέγεθος και το βάρος είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες του ερωτήματος «πόσα χρόνια ζουν τα σκυλιά;».

Μεταξύ των σκύλων μικρού μεγέθους, ο μέσος όρος ζωής ανέρχεται στα 10 χρόνια, ενώ οι πολύ μεγαλύτερες φυλές, καθώς και εκείνες που είναι επιρρεπείς στη παχυσαρκία, έχουν τη τάση να ζουν 6 με 9 χρόνια κατά μέσο όρο.

Animalcity.gr - ποσα χρονια ζουν τα σκυλια 2

Από την άλλη, το βάρος είναι ακόμα πιο σημαντικό κατά την εξέταση της μέσης διάρκειας ζωής ενός σκύλου. Οι σκύλοι που ζυγίζουν 10 με 15 κιλά ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο, και η κλίμακα μειώνεται όσο αυξάνεται το βάρος.

Παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις όταν πρόκειται για τη διάρκεια ζωής ενός σκύλου, αλλά η ποιότητα της ζωής που θα του παρέχεται είναι υπό τον έλεγχό σας. Μια ζωή χωρίς άγχος, τακτική άσκηση και σταθερό βάρός μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα και συμβάλλει επίσης στην μακροβιότητα του σκύλου σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

397
10 shares, 397 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *