Ποιο σκύλο θα παίρνατε στο σπίτι;


409
251 shares, 409 points

Animalcity.gr - Ποιο σκύλο θα πέρνατε σπίτι

Ποιο σκύλο θα παίρνατε στο σπίτι;

Ποιο σκύλο θα παίρνατε στο σπίτι; Όταν κοιτάτε αυτή την εικόνα, σας ελκύει κάποιο περισσότερο από τα άλλα;

Το Πανεπιστήμιο του Portsmouth και το κέντρο διατροφής σκύλων Waltham πραγματοποίησαν ένα πείραμα που καθορίζει ποια σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν ένα σπίτι. Σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιο πιθανό να διαλέξετε ένα σκύλο με μεγάλα εσωτερικά φρύδια, τα οποία κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

Η Δρ. Bridget Waller και η Δρ. Juliane Kaminski από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου, χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνολογία που τους επέτρεψε να αναλύσουν τις εκφράσεις του προσώπου των σκύλων.

Η ομάδα εξέτασε κάθε κίνηση των μυών στα πρόσωπά των σκύλων όταν πλησίαζε κάποιος και μελέτησε επίσης τον αριθμό των φορών που τα σκυλιά σε ένα καταφύγιο τραβούν τα φρύδια τους για να φαίνονται τα μάτια τους μεγαλύτερα. Επιπλέον, για να βεβαιωθούν ότι δεν επειρέαζαν άλλοι παράγοντες, και τα 27 σκυλιά στη μελέτη ήταν τεριέ ή μαστίφ, επτά και οκτώ χρονών.

Τέλος, η Δρ. Kaminski, η οποία είναι μια από τους πιο γνωστές ειδικούς στη λειτουργία των σκύλων, πιστεύει ότι αυτή η νέα έρευνα μπορεί επίσης να προσφέρει μια ένδειξη για την εξημέρωση των λύκων.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

409
251 shares, 409 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *