Παρουσιάζοντας τα παιδιά σε ένα νέο κουτάβι


429
429 points

παιδι και σκυλος

Παρουσιάζοντας τα παιδιά σε ένα νέο κουτάβι

Τα παιδιά και τα κουτάβια έχουν πολλά κοινά. Είναι περίεργα, ανυπόμονα και ενθουσιάζονται εύκολα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά τις πρώτες συναντήσεις μεταξύ ενός νέου κουτάβι και των παιδιών σας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά βήματα για μια ευτυχισμένη σχέση:

  1. Μέχρι να είστε βέβαιοι ότι το κουτάβι και το παιδί ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν το ένα στο άλλο, θα πρέπει πάντα να είστε παρόντες. Να είστε προσεκτικοί και έτοιμοι να επέμβετε σε περίπτωση που η κατάσταση πάει στραβά.
  2. Αφήστε το κουτάβι να πλησιάσει το παιδί και όχι το αντίθετο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για ένα ενθουσιασμένο παιδί που σίγουρα θα θέλει να αρχίσει το χάιδεμα.
  3. Διδάξτε στα παιδιά τη γλώσσα του σώματος του σκύλου. Όπως και εσείς, έτσι και το παιδί, θα πρέπει να γνωρίζει πότε να σταματήσει το παιχνίδι.
  4. Δείξτε στα παιδιά πως να πλησιάζουν το κουτάβι σας. Μόλις το μάθουν, θα γνωρίζουν πως να προσεγγίσουν και ένα ξένο σκυλί επίσης.
  5. Πάρτε τα παιδιά μαζί σας στη βόλτα με το σκύλο. Αυτό θα μάθει στο κουτάβι να υπακούει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά.
  6. Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν με τη φροντίδα του σκύλου. Αυτό θα τους μάθει να είναι υπεύθηνα.
  7. Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση του σκύλου. Τόσο τα παιδιά όσο τα κουτάβια μαθαίνουν μέσω της πράξης. Ένα εύκολο μάθημα είναι να χειροκροτούν απαλά για να έρθει το σκυλί.
  8. Αφήστε τα παιδιά να μάθουν στο σκύλο να φέρνει αντικείμενα. Για παράδειγμα μπορούν να τσαλακώσουν ένα κομμάτι χαρτί, να το κουνήσουν μπροστά στο σκύλο και στη συνέχεια να το πετάξουν μακριά. Το κουτάβι πρέπει να μυρίσει το χαρτί και στη συνέχεια να το φέρει πίσω.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

429
429 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *