Οι 4 πιο παρεξηγημένες ράτσες σκύλων


415
52 shares, 415 points

Animalcity.gr - Οι 4 πιο παρεξηγημένες ράτσες σκύλων

Οι 4 πιο παρεξηγημένες ράτσες σκύλων

Τρομακτική. Μοχθηρή. Επιθετική. Κάθε μία από τις φυλές σε αυτή τη λίστα έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές με αυτά τα σκληρά λόγια. Μα γιατί; Τι είναι αυτό που περιβάλλει αυτές τις φυλές και κάνει τους ανθρώπους να τις φοβούνται τόσο πολύ;

Διαβάστε επίσης – Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος σκύλος;

Γνωρίζουμε πως τα πίτμπουλ έχουν κακή φήμη χάρη στους «ιδιοκτήτες» που τα χρησιμοποιούσαν με τρόπο που δεν θα έπρεπε, αλλά τι γίνεται με τις υπόλοιπες ράτσες; Με αυτό το άρθρο, ελπίζουμε να διαλύσουμε τις φήμες που υπάρχουν και πως οι άνθρωποι θα μπορέσουν να δουν πραγματικά πως όλα τα σκυλιά είναι αξιαγάπητα και φιλικά όταν έχουν έναν καλό σύντροφο που τους συμπεριφέρεται καθώς πρέπει.

Animalcity.gr - German Shepherd Icon1. Γερμανικός Ποιμενικός. Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί χρησιμοποιούνται συχνά για την αστυνομία και για διάφορες στρατιωτικές εργασίες. Το εκφοβιστικό τους βλέμμα, η δύναμη και η αποφασιστικότητά τους, είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι μπορεί να τους παρεξηγήσουν.

Στη πραγματικότητα είναι εξαιρετικά κατοικίδια για μια οικογένεια και δένονται πολύ εύκολα με τα παιδιά. Γι’ αυτό μην επιτρέψετε στις φήμες και στο παρουσιαστικό να σας ξεγελάσουν, είναι καταπληκτικά σκυλιά.

Animalcity.gr - Pitbull Icon2. Πιτ Μπουλ. Σίγουρα αυτή η ράτσα δεν αποτελεί έκπληξη που βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Τα πίτμπουλ είναι εξαιρετικά στοργικά σκυλιά που αγαπούν τα χάδια και τους ανθρώπους. Και τι είναι ακόμη πιο περίεργο; Αυτά τα «σκληρά σκυλιά» είναι, επίσης, ευγενικά και πολύ γλυκά. Δυστυχώς, όμως, αυτή η φυλή έχει λάβει πολύ κακή φήμη χάρη στους ανθρώπους που τα κακομεταχειρίζονται ή νομίζουν πως παίρνουν έναν σκύλο φύλακα δίνοντας απλώς βάση στην εμφάνιση.

Για κάποιον ανόητο που νομίζει πως παίρνει ένα σκύλο προστάτη, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Αυτοί οι σκύλοι είναι πολύ ήπιοι και δεν κάνουν για φρουρά. Αν κάποιος σας ανάγκαζε να κάνετε κάτι που δε θέλετε, ποιος θα ήταν ο τρόπος που θα αντιδρούσατε;

Είναι καιρός για τον άνθρωπο να κάνει τις φήμες στην άκρη και να δώσει βάση σε όλα τα καλά πράγματα τα οποία μπορεί να προσφέρει αυτή η φυλή. Είναι αρκετά έξυπνα και αθλητικά σκυλιά, τα πηγαίνουν υπέροχα με τα παιδιά και μπορούν να αποτελέσουν καταπληκτικά κατοικίδια για μια οικογένεια.

Animalcity.gr - Doberman Icon3. Ντόμπερμαν. Δύναμη και πίστη είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτή τη φυλή. Αλλά αυτό που δε γνωρίζετε είναι ότι τα Ντόμπερμαν είναι η μόνη ράτσα σκύλου που έχει εκτραφεί αποκλειστικά για την ανθρώπινη προστασία. Ο ιδρυτής της φυλής, Louis Dobermann, εργάστηκε ως φοροεισπράκτορας στη Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 1800. Βλέποντας πως στη δουλειά του ήταν αναγκαία η μεταφορά χρημάτων, χρειαζόταν έναν σκύλο εργασίας που θα τον προστάτευε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών αυτών, τα Ντόμπερμαν άρχισαν να απεικονίζονται ως τα «κακά» σκυλιά και να χρησιμοποιούνται από κακοποιούς και έμπορους ναρκωτικών. Έτσι λοιπόν απέκτησαν τη φήμη των απειλητικών σκύλων που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο κομματάκια.

Τα Ντόμπερμαν βρίσκονται στη λίστα με τα πιο έξυπνα σκυλιά, χρειάζονται αρκετές ώρες άσκησης την ημέρα και πρέπει να ζουν σε εσωτερικούς χώρους με τις οικογένειές τους.

Animalcity.gr- Rottweiler Icon4. Ροτβάιλερ. Αυτά τα μεγάλα σκυλιά προκαλούν σίγουρα φόβο σε κάποιον που δεν τα γνωρίζει. Τα Ροτβάιλερ είναι, όμως, πολύ ευγενικά, αν μάθουν τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς από τον ιδιοκτήτη τους. Αρχικά εκτρέφονταν για βοσκή και προστασία στην αρχαία Ρώμη και είναι μια φυλή αγαπάει τους ανθρώπους περισσότερο από ότι τα άλλα σκυλιά. Οι άνθρωποι συχνά θεωρούν τα σκυλιά αυτά επιθετικά, πού να ήξεραν, όμως, πως είναι πιο ήπια και από ένα Ντάτσχουντ, ειδικά όταν βρίσκονται με μικρά παιδιά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

415
52 shares, 415 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *