Ονειρεύονται τα σκυλιά;


392
213 shares, 392 points

Animalcity.gr - Ονειρεύονται τα σκυλιά

Ονειρεύονται τα σκυλιά;

Σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Κάθεστε μπροστά στη τηλεόραση μετά από μια κουραστική μέρα, όταν ξαφνικά ακούτε το σκύλο να γκρινιάζει και να ξύνεται. Τι συμβαίνει; Είναι εντάξει; Τρέχετε να δείτε τι συμβαίνει και ανακαλύπτεται ότι κοιμάται. Σίγουρα θα έβλεπε κάποιο όνειρο!

Συμβαίνει όμως πραγματικά αυτό όταν ο σκύλος κάνει θορύβους στον ύπνο του; Αν και ο σκύλος δεν μπορεί να μας το πει, υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν κατά κάποιο τρόπο ότι όντως τα σκυλιά ονειρεύονται:

  • Το μυαλό του ανθρώπου είναι παρόμοιο με του σκύλου. Αν και προφανώς υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ ανθρώπου και σκύλου, το μυαλό είναι αρκετά όμοιο σε διαρθρωτικό επίπεδο. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι οι σκύλοι μπορούν και ονειρεύονται.
  • Κοιμόμαστε με παρεμφερείς τρόπους. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν και βιώνουν το βαθύ στάδιο του ύπνο, που συνοδεύεται από ταχείες κινήσεις των ματιών και ακανόνιστη αναπνοή. Αυτό είναι το στάδιο όπου οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι ονειρεύονται.
  • Άλλα ζώα το κάνουν επίσης. Ακριβώς όπως και τα σκυλιά, οι αρουραίοι έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, υπάρχει ηλεκτρική δραστηριότητα στους εγκεφάλους τους που είναι παρόμοια με του ανθρώπου.

Έχετε παρατηρήσει το σκύλο σας να ονειρεύεται; Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας, αφήνοντας ένα σχόλιο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

392
213 shares, 392 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Είχα μέχρι τώρα πολλά σκυλιά. Αυτή τη στιγμή επχω δύο. Όλα μου τα σκυλιά ζούσαν πάντα εντός σπιτιού, οπότε ήταν ευκολότερο να τα παρατηρώ.
    Ναι οι σκύλοι ονειρεύονται. Τους έχω δει να κλαψουρίζουν στον ύπνο τους, να κινούν τα πόδια σα να τρέχουν, να γρυλίζουν, να κινούν τ’αυτιά, όπως όταν ακούνε κάτι και τέλος να κουνάνε χαρούμενα τις ουρές τους.
    Άρα σίγουρα ονειρεύονται τα τετράποδα φιλαράκια μας.