Οι σκύλοι ζουν τη στιγμή


393
42 shares, 393 points

Animalciy.gr - Οι σκύλοι ζουν τη στιγμή
Οι σκύλοι ζουν τη στιγμή

Οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε την αίσθηση του χρόνου διαφορετικά σε σχέση με τους σκύλους. Νοιαζόμαστε συνεχώς όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το παρελθόν και το μέλλον και σε πολλούς από εμάς γεννώνται παράλληλα διάφορα συναισθήματα όπως ντροπή, ενοχή ή μετάνοια (για το παρελθόν), φόβος ή άγχος (για το μέλλον).

Από την άλλη, οι σκύλοι ζουν μόνο το παρόν, ζουν τη στιγμή και δεν τους απασχολεί καθόλου τι τους συνέβη την προηγούμενη βδομάδα ή τι πρόκειται να τους συμβεί πχ. την επόμενη Πέμπτη. Είναι ένας πολύ απλός, ενστικτώδης τρόπος ζωής μέρος αυτού που τους δένει με τη φύση.

Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε παραστατικά σε σκύλους με κάποιο ακρωτηριασμένο άκρο ή που έχουν χάσει την όραση/ακοή τους. Δε θρηνούν ούτε και θλίβονται για τις χαμένες ικανότητες, αλλά πορεύονται και συνεχίζουν να ζουν με όσα έχουν.

Για να εξασφαλίσουμε ισορροπία στις σχέσεις μας με τους σκύλους πρέπει να μάθουμε και εμείς να ζούμε περισσότερο τη στιγμή και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρουμε.

Αρκετοί βρίσκουν χρήσιμο το διαλογισμό ή άλλες παρόμοιες τακτικές με τις οποίες διαγράφουν το παρελθόν και τις σκέψεις για το μέλλον που αποσπούν την προσοχή τους από το παρόν. Επίσης, φυσικές δραστηριότητες όπως βόλτες με σκύλους, τρέξιμο, αθλήματα, χορός κτλ. μπορούν να βοηθήσουν καθώς φέρνουν σε πιο στενή επαφή το σώμα και τα ένστικτά μας. Τέλος, αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθουμε να ζούμε τη στιγμή είναι η επαφή μας με τη φύση είτε αυτό λέγεται παραλία, είτε βουνό, είτε πάρκο κ.ο.κ. Μια – δυο ώρες μακριά από τον πολυάσχολο και περίπλοκο κόσμο των ανθρώπων συμβάλλει σημαντικά στην αναθεώρηση και στη συνειδητοποίηση της αξίας της στιγμής.

Ζώντας κανείς στο τώρα μπορεί να καταλάβει περισσότερο τις εμπειρίες της ζωής ενός σκύλου και να εμβαθύνει τις σχέσεις του μαζί του. Κάποιος που αποπνέει ηρεμία εμπνέει και το σκύλο του να τον ακολουθεί.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

393
42 shares, 393 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *