Οι πέντε πιο κοινές ασθένειες στα γατάκια


425
99 shares, 425 points

Γατακια

Οι πέντε πιο κοινές ασθένειες που προσβάλουν τα γατάκια

Αν έχετε υιοθετήσει ένα γατάκι το πιο πιθανό είναι να είναι υγιές χωρίς ιατρικά θέματα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά προβλήματα που φαίνεται να συμβαίνουν συχνότερα στα νεαρά γατάκια. Παρακάτω θα δείτε τα πέντε πιο πιθανά ιατρικά θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα γατάκι:

  1. Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες που διαγνώσουν σε μικρά γατάκια. Χαρακτηρίζεται από το φτέρνισμα, το βήχα, υγρά μάτια, ρινική καταρροή, έλλειψη όρεξης, και λήθαργο. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια και μεταδίδετε πολύ εύκολα από το ένα γατάκι στο άλλο.
  2. Ακάρεα αυτιών. Είναι επίσης εξαιρετικά συχνή ασθένεια στα γατάκια. Μιας και γάτες κάθε ηλικίας μπορούν να μολυνθούν και αυτό το παράσιτο είναι μεταδοτικό σε όλες. Η ασθένεια προκαλεί φαγούρα στα αυτιά και μπορεί να υπάρχουν πληγές και φλεγμονή μέσα και γύρω από αυτά.
  3. Εντερικά παράσιτα. Είναι αρκετά κοινά και πολλά γατάκια γεννιούνται με αυτά στη κοιλιά. Γιαυτό, όλα τα γατάκια πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει εξετάσεις κοπράνων.
  4. Ψύλλοι. Φυσικά, οι ψύλλοι μπορεί να προσβάλει γάτες όλων των ηλικιών. Όμως, η μόλυνση από αυτούς στα μικρά γατάκια, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική καθώς λόγω του μικρού τους μεγέθους και της απώλειας αίματος, μπορεί να εκδηλωθεί αναιμία.
  5. Διάρροια. Η διάρροια μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Στις περισσότερες περιπτώσει, φταίει το άγχος που συνδέεται με τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή της γατούλας. Επιπλέον, μια αλλαγή στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει διάρροια, όπως μπορεί να συμβεί και με τα εντερικά παράσιτα.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
99 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *