Νερό ή γάλα για τη γάτα μου;


397
96 shares, 397 points

Animalcity.gr - Νερό ή γάλα για τη γάτα μου

Νερό ή γάλα για τη γάτα μου;

Το νερό αποτελεί το 70% του σώματος της γάτας. όπως ακριβώς και στους ανθρώπους. Χωρίς αυτό, μια γάτα αφυδατωθεί και θα πεθάνει. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των νεφρών και ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος.

Οι γάτες μπορούν να πιουν νερό από την ηλικία των 8 εβδομάδων. Θα πρέπει να είναι πάντοτε καθαρό, φρέσκο και να υπάρχει άφθονο για τη γάτα σας να πίνει.

Πως να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό:

Οι γάτες, αν και χρειάζονται λιγότερο νερό από ότι τα υπόλοιπα ζώα, πολλές φορές δεν πίνουν καν αυτό το λίγο. Ειδικά οι γάτες με ορισμένα προβλήματα υγείας όπως η νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό. Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Τι να δώσω στη γάτα μου; Νερό ή γάλα;

Η σύντομη απάντηση είναι νερό. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι εμφιαλωμένο ή μη, απλός βεβαιωθείτε ότι είναι πόσιμο το νερό της βρύσης στη περιοχή σας.

Η ολοκληρωμένη απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Τα μικρά γατάκια χρειάζονται γάλα, είτε από τη μητέρα τους, είτε από συμπλήρωμα.

Οι γάτες δεν πρέπει να καταναλώνουν αγελαδινό γάλα καθώς οι περισσότερες υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη και αυτό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε γάλα στη γάτα σας, αυτό θα πρέπει να είναι ειδικά παρασκευασμένο για γάτες. Τέλος, οποιαδήποτε άλλα ροφήματα όπως καφές, χυμός ή τσάι θα πρέπει να αποφεύγονται εξίσου.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

397
96 shares, 397 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *