Μπορεί ο σκύλος μου να με αναγνωρίσει σε μια φωτογραφία;


451
72 shares, 451 points

ανθρωπος και σκυλος

Μπορεί ο σκύλος μου να με αναγνωρίσει σε μια φωτογραφία;

Μπορεί ένας σκύλος να σας αναγνωρίσει σε μια φωτογραφία; Ένας κτηνίατρος από το βορειοανατολικό Τενεσί, αναφέρει ότι το ερώτημα χωρίζεται πραγματικά σε δύο μέρη. Μπορεί ένας σκύλος να καταλάβει τη διαφορά εμφάνισης μεταξύ δύο ανθρώπων και να αναγνωρίσει τις εν λόγω πληροφορίες σε μια φωτογραφία;

Υπό τις κατάλληλες συνθήκες η απάντηση είναι θετική και στα δύο ερωτήματα. Ένας σκύλος μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ των ατόμων σε μια φωτογραφία εκείνη την εποχή, που σημαίνει ότι μερικές φορές ο σκύλος μπορεί να εντοπίσει την ιδιοκτήτη του.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν ένα γνωστό ιδιοκτήτη σε μια φωτογραφία. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε, 12 λαγωνικά και 12 κατοικίδιες γάτες δόθηκαν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι ήταν μαζί τους δύο ώρες την ημέρα, για έξι μήνες. Έπειτα, τους δόθηκε μια φωτογραφία για να αναγνωρίσουν το πρόσωπο του ιδιοκτήτη έναντι ενός ξένου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα σκυλιά απάντησαν σωστά στο 88% της δοκιμασίας ενώ οι γάτες μόνο 54%.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σκυλιά που έχουν στο μυαλό τους μια σαφή εικόνα της εμφάνισης των κατόχων. Αυτά τα τετράποδα δεν μπορούν να τους αναγνωρίσουν αν αλλάξουν την εικόνα τους. Με άλλα λόγια, αν ένας ιδιοκτήτης κόψει τα μαλλιά του ή φορέσει κάτι άλλο, αντί των καθημερινών του ρούχων, τότε ο σκύλος είναι περισσότερο πιθανό να μην είναι σε θέση να τον εντοπίσει.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

451
72 shares, 451 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *