Μπορεί ένας σκύλος να ζήσει με γατοτροφή;


423
1 share, 423 points

Animalcity.gr - Μπορεί ένας σκύλος να ζήσει με γατοτροφή

Μπορεί ένας σκύλος να ζήσει με γατοτροφή;

Πολύ πιθανόν να έχετε παρατηρήσει το σκύλο να προσπαθεί να κλέψει από το φαγητό της γάτας σας. Η γατοτροφή προσελκύει τους σκύλους γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά και πρωτεΐνη σε αντίθεση με τη δική τους τροφή. Αν και συνήθως δεν είναι βλαβερή για το σκύλο, δεν θα πρέπει να γίνει μια τακτική συνήθεια.

Πεπτικά προβλήματα:

Η τροφή του σκύλου αποτελείται τόσο από κρέας όσο και λαχανικά, παρέχοντάς του μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή. Μιας και η γατοτροφή είναι πιο πλούσια σε κρέας και πολύ λιγότερο σε φυτικές ίνες, δεν είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες του σκύλου σας. Αυτή η έλλειψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, σε συνδυασμό με τα υψηλά λιπαρά και τη πρωτεΐνη, μπορεί να δημιουργήσει διάφορα πεπτικά προβλήματα στο σκύλο όσο και εμετό.

Παχυσαρκία:

Ένας σκύλος που ζει με γατοτροφή μπορεί να γίνει παχύσαρκος. Η παχυσαρκία οδηγεί συχνά σε προβλήματα υγείας. Τοποθετεί στρες στα όργανα και τις αρθρώσεις, προκαλεί μειωμένη κινητικότητα, καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα και άλλα. Τα παχύσαρκα σκυλιά είναι επίσης επιρρεπείς σε διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να μειωθεί η διάρκεια ζωής τους αρκετά.

Παγκρεατίτιδα:

Μια διατροφή που αποτελείται αποκλειστικά από γατοτροφή, θα αυξήσει τα επίπεδα του λίπους στο αίμα, επομένως αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης παγκρεατίτιδας. Είναι μια φλεγμονή του παγκρέατος και προκαλεί σημαντική διάσπαση στο πεπτικό σύστημα του σκύλου. Αναγκάζει τα ένζυμα να αποχωρήσουν από το πάγκρεας, πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε άλλα όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά. Η παγκρεατίτιδα είναι μια επώδυνη και δυνιτικά απειλητική για τη ζωτική κατάσταση του σκύλου.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

423
1 share, 423 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *