Πως να κάνετε μπάνιο ένα σκύλο


404
404 points

Animalcity.gr - Μπανιο σκυλου

Τα πάντα για το μπάνιο του σκύλου

Αν δείτε το μπάνιο ενός σκύλου στη τηλεόραση, τις περισσότερες φορές φαίνεται σαν μια χαρούμενη, διασκεδαστική στιγμή για όλους τους εμπλεκόμενους. Δυστυχώς όμως, στη πραγματικότητα δεν είναι μια τόσο θετική εμπειρία.

Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται αν μυρίζουν ή αν είναι καθαρά – στην πραγματικότητα μπορεί και να τους αρέσει. Βλέποντας τον αγαπημένο σας ηθοποιό να τρέχει πίσω από ένα σκύλο μπορεί να φαίνεται ξεκαρδιστικό, αλλά είναι πολύ λιγότερο διασκεδαστικό όταν είστε εσείς αυτός που το κάνει.

Σχετικό άρθρο: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο ένα σκύλο;

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές που θα κάνουν το πλύσιμο του σκύλου σας μια καλύτερη εμπειρία και για τους δυο σας:

Συνδέστε το με κάτι θετικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, όπως γίνεται και κάθε φορά που παρουσιάζετε στο σκύλο σας κάτι νέο, είναι να το συνδέσετε με κάτι θετικό. Με άλλα λόγια, προσφέρετε στο σκύλο λιχουδιές, παιχνίδια και αγάπη προκειμένου να έρθει στο μπάνιο, αλλά και κάθε φορά που συμπεριφέρεται σωστά.

Ξεκινήστε με τη μπανιέρα άδεια και μόλις νιώσει άνετα ο σκύλος, αρχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό.

Προστατέψτε τα αυτιά του σκύλου

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην μπει νερό στα αυτιά του σκύλου κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Δεν είναι μόνο κάτι δυσάρεστο γι’αυτούς, μπορεί πραγματικά να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Αν ο σκύλος σας αφήσει, μπορείτε να βάλετε μπάλες από βαμβάκι στα αυτιά του. Αν όχι, απλά βάλτε τα δυνατά σας και προσπαθήστε να αποφύγετε τα αυτιά.

Ξεκινήστε σε μικρή ηλικία

Αν ο σκύλος σας είναι ακόμη κουτάβι, ξεκινήστε το μπάνιο το συντομότερο δυνατόν. Ο σκύλος θα είναι λιγότερο αντίθετος γιατί δεν θα έχει συνδέσει το μπάνιο με κάτι αρνητικό. Όσο πιο νωρίς το συνηθίσει, τόσο λιγότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσετε αργότερα.

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν

Ένας τρόπος για να κάνετε ακόμα πιο δυσάρεστο το μπάνιο για το σκύλο σας είναι να επιλέξετε ένα σαμπουάν που στεγνώνει το δέρμα και τον κάνει να ξύνεται. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να εξασφαλίσετε το σωστό σαμπουάν για το σκύλο σας. Θα πρέπει να είναι ήπιο που καθαρίζει και αφαιρεί τις ανεπιθύμητες οσμές δίχως να διώχνει σημαντικά έλαια.

Πλύσιμο από το λαιμό και κάτω

Δεν είναι μόνο τα αυτιά που πρέπει να κρατήσετε ασφαλή, αλλά τα μάτια και το στόμα εξίσου. Πώς γίνεται αυτό; Αφού πλύνετε κανονικά το σκύλο από το λαιμό και κάτω, χρησιμοποιήστε στη συνέχεια ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για το πρόσωπο.

Στεγνώστε σωστά

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πιστολάκι, αλλά ο θόρυβος και η αίσθηση είναι σίγουρα κάτι που θα πάρει λίγο χρόνο στο σκύλο να συνηθίσει. Να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε το κάψιμο του δέρματος.

Έχετε κάποιο κόλπο για να κρατάτε το σκύλο ήρεμο στη μπανιέρα; Αφήστε μας ένα σχόλιο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

404
404 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *