Μείνετε σε φόρμα μαζί με το σκύλο σας


416
4 shares, 416 points

Animalcity.gr - Ο σκύλος ίσως είναι το μυστικό για να χάσετε κιλά

Μείνετε σε φόρμα μαζί με το σκύλο σας

Υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα γυμναστικής, άλλες τόσες θεωρίες, βιβλία και βίντεο που ισχυρίζονται ότι έχουν βρει το μυστικό για την απώλεια βάρους. Αλλά λίγα είναι αυτά με σκοπό να σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα μαζί με το σκύλο σας.

Ζητήσαμε τη βοήθεια δύο ειδικών και σας παραδίδουμε τις καλύτερες συμβουλές που θα μετατρέψουν τη καθημερινή σας άσκηση σε διασκέδαση τόσο για εσάς όσο και για το σκύλο σας:

1. Το πως φροντίζετε τον εαυτό σας, συνδέεται και με το πως θα φροντίσετε το σκυλί σας.

Έχει διαπιστωθεί πως όταν οι άνθρωποι που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, συχνά ακολουθούν το ίδιο και με το κατοικίδιό τους, όπως το υπερβολικό τάισμα για παράδειγμα. Επιπλέον, αν ο ιδιοκτήτης κάθετε όλη μέρα μέσα, τότε οι πιθανότητες ότι θα βγει για βόλτα με το σκύλο είναι πολύ μικρές.

Σχεδόν όλες τις ανθρώπινες ασθένειες μπορούμε να τις διακρίνουμε και στα σκυλιά, από καρκίνο και διαβήτη, μέχρι και καρδιά. Αν αγαπάτε το σκυλάκι σας, ασκηθείτε μαζί τους και βεβαιωθείτε ότι τρώτε σωστά.

2. Ενσωματώστε και το σκύλο στο πρόγραμμα γυμναστικής σας, πάρτε τον μαζί για γυμναστική ή περπάτημα.

Παίρνοντας το σκύλο μαζί σας για τρέξιμο, χτίζει μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σας και κάνει την άσκηση διασκέδαση.

3. Αν δεν έχετε ήδη σκύλο, πάρτε μια ράτσα που να ταιριάζει με το πρόγραμμά σας.

Το ποσοστό άσκησης κάθε σκύλου ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή. Ράτσες όπως τα λαγωνικά, μπορούν να τρέχουν για πολύ ώρα γιαυτό θα πρέπει να είστε έτοιμοι αν έχετε στη κατοχή σας ένα τέτοιο σκύλο.

4. Το σκυλί σας θα είναι ο καλύτερος προπονητής και κίνητρο.

Ορίστε μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης μαζί με το σκυλί σας και προσπαθήστε να περπατάτε ή να τρέχετε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Όσο περισσότερο τρέχετε με το σκύλο, τόσο πιο πολύ θα το περιμένει. Σε εκείνες τις ημέρες λοιπόν, που δεν θα θέλετε να σηκωθείτε από το καναπέ, το σκυλί σας θα έρθει και θα σας σηκώσει. Δείτε αυτή τη συμπεριφορά σαν ένα κίνητρο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

416
4 shares, 416 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *