Μήπως η γάτα σας έχει μειωμένη όραση;


416
15 shares, 416 points

Animalcity.gr - Μήπως η γάτα σας έχει χαμηλή όραση

Μήπως η γάτα σας έχει μειωμένη όραση;

Ας το παραδεχτούμε: οι γάτες είναι πολύ έξυπνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κρύψουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως η απώλεια όρασης για πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε. Αντί να περιμένετε μέχρι το σημείο να πέφτει πάνω στα έπιπλα, μπορείτε να ψάξετε για σημάδια που δικαιολογούν μια επίσκεψη στο κτηνίατρο.

Βήμα πρώτο:

Εντοπίστε τις αγαπημένες θέσεις ύπνου της γάτας σας. Μήπως έχουν μετακινηθεί πιο κοντά στο έδαφος τους τελευταίους μήνες ή χρόνια; Μια γάτα με υγιή όραση θα επιλέξει υψηλότερα σημεία, όπως η κορυφή των επίπλων ή περβάζια. Επιπλέον, όταν η όραση αρχίζει και μειώνετε, οι γάτες αποφεύγουν τα άλματα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βήμα δεύτερο:

Μήπως η γάτα έχει εξελιχθεί σε ορειβάτης; Μερικές γάτες λόγω της μειωμένης όρασης, θα προσπαθήσουν να ανέβουν εκεί που θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο. Για να αποφύγουν λοιπόν το χτύπημα σε κάποιο αντικείμενο που δεν μπορούν να δουν, θα ξεκινήσουν το σκαρφάλωμα πιάνοντας πάνω σε πράγματα όπως οι κουρτίνες. Επίσης, οι γάτες με χαμηλή όραση συνηθίζουν να τεντώνουν τα μπροστινά τους πόδια αγγίζοντας το έδαφος πριν από κάποιο άλμα προς τα κάτω.

Βήμα τρίτο:

Δείτε για αλλαγές στο χρώμα των ματιών της γάτας. Μήπως τα όμορφα πράσινα μάτια της γάτας σας φαίνονται ξαφνικά περισσότερο γκρι ή μπλέ; Καθώς η όραση μειώνετε, υπάρχει ένα «θολό» βλέμμα που αντικαθιστά το χρώμα. Μερικές φορές και το μέγεθος της κόρης του ματιού φαίνεται να αλλάζει επίσης, μιας και εξακολουθεί να διαστέλλεται για να αντισταθμίσει την αποτυχία της όρασης.

Επιπλέον συμβουλή:

Οι γάτες με μειωμένη όραση τρομάζουν πολύ εύκολα, επειδή δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το φως και την κίνηση τόσο εύκολα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

416
15 shares, 416 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *