Κρατήστε το σκύλο σας ασφαλή στις νυχτερινές βόλτες


444
130 shares, 444 points

Animalcity.gr - Κρατήστε το σκύλο σας ασφαλησ τη ρβαδινη βολτα

Κρατήστε το σκύλο σας ασφαλή στις νυχτερινές βόλτες

Όσο ο χειμώνας πλησιάζει θα έχετε προφανώς αντιληφθεί ότι οι απογευματινές βόλτες με το σκύλο σας τείνουν να μοιάζουν περισσότερο με βραδινές – ο ήλιος δύει κάθε ημέρα όλο και νωρίτερα και οι θερμοκρασίες σταδιακά μειώνονται.

Ωστόσο, το να βγάζει κανείς έναν σκύλο βόλτα τη νύκτα διαφέρει πολύ από μια βόλτα κατά τη διάρκεια της μέρας και αυτό όχι μόνο επειδή τη νύκτα είναι πιο δροσερά ή χρειάζεται να χρησιμοποιήσει φακό ή το κινητό του ώστε να καθαρίσει πιθανές ακαθαρσίες του.

Οι νυκτερινές ώρες ενέχουν έναν αριθμό κινδύνων για το σκύλο σας που αν θέλετε να είναι ασφαλής, υπάρχουν κάποιες ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε.

1. Αυτό που βλέπεις δε το χτυπάς.
Ίσως το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να προστατέψετε το σκύλο σας κατά τη διάρκεια μιας νυκτερινής βόλτας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι ορατός προς όλους. Ασφαλώς αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς ένας ποδηλάτης ή κάποιος που κάνει τζόκινγκ μπορεί, επίσης, να του προκαλέσει σωματική ζημιά.

Αντανακλαστικά κολάρα, πινακίδες ή φωσφορούχος ενδυμασία είναι μερικές δυνητικές λύσεις στο πρόβλημα της ορατότητας. Στην αγορά κυκλοφορούν, επίσης, φωτιζόμενα κολάρα με λαμπτήρες τύπου LED σταθερά ή αναλάμποντα και με δυνατότητα χρήσης της ηλιακής ενέργειας για τη λειτουργία τους.

2. Προσαρμογή ανάλογα με τον καιρό.
Αν ζείτε σε περιοχή με ψυχρό κλίμα, ίσως να χρησιμοποιείτε ήδη κάποια ειδική ενδυμασία ώστε να προστατέψετε το σκύλο σας από το κρύο. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, πως ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της μέρας ο καιρός δείχνει καλός, αυτό δε σημαίνει ότι καθώς βραδιάζει θα ισχύει το ίδιο.

Αν σας φαίνεται ανόητο ή υπερβολικό να ντύνει κανείς έναν σκύλο, δοκιμάστε οι ίδιοι να βγείτε έξω σε κρύο καιρό χωρίς παλτό για να καταλάβετε την αίσθηση. Φυσικά δεν είναι θέμα μόδας, άλλα θερμοπροστασίας του αγαπημένου σας τετράποδου φίλου ειδικά αν είναι μικρόσωμος ή έχει κοντό τρίχωμα. Μπορείτε να επωφεληθείτε στο σημείο αυτό χρησιμοποιώντας κάποιο φωσφορούχο ένδυμα που θα τον κρατάει μεν ζεστό, αλλά θα τον καθιστά παράλληλα και ορατό στους γύρω του.

3. Πλάσματα της νύκτας.
Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας μια νυκτερινή βόλτα μπορεί να σας φέρει σε επαφή με διάφορα πλάσματα που δε συναντώνται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέρας. Ακόμα και ζώα που δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα τη νύκτα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και αυτό γιατί οι σκύλοι φρικάρουν περισσότερο όταν ακούν περίεργους θορύβους προερχόμενους από κάτι που δε βλέπουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τα προβλήματα περπατώντας μέσα στη νύκτα είναι να ακολουθεί κανείς γνωστά μονοπάτια με ικανοποιητικό φωτισμό,ενώ μια ακόμα έξυπνη λύση είναι η χρήση σφυρίχτρας σε ενδεχόμενη περίπτωση κινδύνου για εσάς και το σκύλο σας.

Το να κρατήσεις, λοιπόν, το σκύλο σου ασφαλή κατά τη διάρκεια μιας νυκτερινής βόλτας έγκειται σε δύο στοιχεία: να φέρεσαι έξυπνα και να “βλέπεις μπροστά” ώστε να προλαμβάνεις τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις. Σίγουρα κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της οπότε να σκέφτεστε να ενδεχόμενα προβλήματα της γειτονιάς σας και να συμβάλλετε στην ελαχιστοποίησή τους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

444
130 shares, 444 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *