Κάντε το γείτονα να συμπαθήσει το σκύλο σας


428
98 shares, 428 points

Animalcity.gr - Κάντε το γείτονα να συμπαθήσει το σκύλο σας

Κάντε το γείτονα να συμπαθήσει το σκύλο σας

Το να λάβετε μέτρα για να κάνετε τους γείτονες να μη φοβούνται το σκύλο σας είναι πολύ σημαντικό. Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε μια νύχτα, αλλά συχνά οι άνθρωποι δείχνουν περισσότερη κατανόηση αν αισθάνονται ότι έχετε ακούσει τις ανησυχίες τους και εργάζεστε για την αντιμετώπισή τους.

  • Ρωτήστε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ποιες συμπεριφορές φοβίζουν το γείτονά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά προφανές, αλλά πολλές φορές μπορεί συμβαίνει κάτι το οποίο δεν το γνωρίζετε.
  • Ακούστε. Μη προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε το σκύλο σας κατευθείαν. Αντ’αυτού, επικεντρώνονται στο θέμα, και ζητήστε συγνώμη για την αναστάτωση.
  • Να σέβεστε. Μερικοί άνθρωποι απλά φοβούνται τα σκυλιά ή δεν τους αρέσουν. Ακόμη και αν ο σκύλος σας συμπεριφέρθηκε τέλεια, μόνο το γεγονός ότι αυτός είναι ένας σκύλος μπορεί να είναι αρκετό. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί, αλλά σκεφτείτε κάτι που σας φοβίζει και να φανταστείτε ότι κάποιος προσπαθεί να σας κάνει να το συμπαθήσετε.
  • Αναλάβετε δράση. Ας ελπίσουμε ότι εργάζεται ήδη πάνω σε ζητήματα του σκύλου σας, αλλά τώρα που ξέρετε ποιες συμπεριφορές είναι πιο προβληματικές, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτές. Εργαστείτε μαζί με τα μέλη της οικογένειας η προσλάβετε έναν εκπαιδευτή για να συνεργαστεί μαζί σας.
  • Προσκαλέστε το γείτονα να πλησιάσει. Αυτό είναι ένα βήμα που θα πρέπει να πάρετε μόνο όταν είστε 100% σίγουροι για την επιτυχή αποκατάσταση του σκύλου σας. Αν είστε νευρικοί, το σκυλί σας θα το καταλάβει, προκαλώντας τη συμπεριφορά να επιστρέψει. Επίσης, φροντίστε να δώσετε στο σκυλί σας μια ωραία μεγάλη βόλτα πριν τη συνάντηση. Με λιγότερο συσσωρευμένη ενέργεια, το σκυλί σας θα είναι λιγότερο απειλητικό.
  • Κάντε μια σύσκεψη. Η συνάντηση είναι πιο χαλαρή και μπορεί να βοηθήσει τόσο το σκύλο όσο και το γείτονα να αφήσουν την αμυντική συμπεριφορά στην άκρη όταν βρίσκονται έξω στη γειτονιά.
  • Ορίστε ήμερες για παιχνίδι με άλλα σκυλιά. Αν το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του σκύλου σας με τα υπόλοιπα, αφήστε τον να τα γνωρίσει σε ουδέτερο έδαφος. Όσο περισσότερο είναι το σκυλί σας γύρω από άλλα σκυλιά, τόσο πιο πιθανό είναι να χαλαρώσει.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

428
98 shares, 428 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *