Κάνει να φιλάτε το σκύλο σας;


402
155 shares, 402 points

Κάνει να φιλάτε το σκύλο σας;

 

Κάνει να φιλάτε το σκύλο σας;

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς το κάνετε. Ειδικά όταν γυρνάτε σπίτι και βρίσκεται το σκύλο να σας περιμένει στη πόρτα χαρούμενος. Είναι όμως αυτό καλό για την υγεία; Μια νέα μελέτη θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν το επιχειρήσετε.

Το 2011, μια ομάδα από Ιάπωνες ερευνητές συνέλεξαν οδοντική πλάκα από 66 σκυλιά και 81 ανθρώπους. Η πλάκα τοποθετείται κάτω από το μικροσκόπιο και αναλύθηκαν για ενδείξεις βακτηρίων. Τα αποτελέσματα της έρευνας όπως δημοσιεύθηκαν στο Archives Journal of Oral Biology δείχνουν ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα σκυλιά περιέχουν βακτήρια στο στόμα τους, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταφερθούν μέσω του φιλήματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στα ούλα και στις δύο πλευρές. Αυτά τα βακτήρια συνδέονται με τη περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή μορφή της ασθένειας των ούλων η οποία, σύμφωνα με το κέντρο Οδοντιάτρων & Χειρουργικής Στόματος, προκαλεί την καταστροφή των υποστηρικτικών ιστών του δοντιού και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, νεφρική νόσο και διαβήτη.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι τα τρία είδη των βακτηρίων που προκαλούν τις ασθένειες βρίσκονται συχνότερα στους σκύλους, πράγμα που καταρρίπτει το μύθο ότι το στόμα του σκύλου είναι καθαρότερο από το δικό σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

402
155 shares, 402 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *