Κάνει να φιλάτε τη γάτα σας;


399
135 shares, 399 points

Animalcity.gr - Κάνει να φιλάτε τη γάτα σας

Κάνει να φιλάτε τη γάτα σας;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παραδέχονται ότι φιλούν τη γάτα τους. Φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό μεταξύ των φίλων της γάτας, αλλά οι υπόλοιποι άνθρωποι φαίνεται πως διστάζουν στην ιδέα. Όπως και να έχει βέβαια, το ερώτημα παραμένει το ίδιο, είναι ασφαλές να φιλάτε τη γάτα σας;

Εάν έχετε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και η γάτα σας είναι απαλλαγμένη από ασθένειες και τα παράσιτα, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να σας προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα (αν και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα). Ωστόσο, δεν συνιστάται να φιλάτε μια γάτα που είναι άρρωστη, ούτε να τις φιλάτε στα χείλη. Οι γάτες και οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν με κοινά βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα και η Pasteurella. Όλα τα οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτικά.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι όπως ακριβώς και στους ανθρώπους, υπάρχουν ορισμένα βακτήρια στο στόμα και προκαλούν ασθένειες των ούλων. Οι οποίες δεν οδηγούν μόνο σε απώλεια των δοντιών, αλλά έχουν και μεγάλη επίδραση στα όργανα. Ένα φιλί στο κεφάλι είναι εξίσου απολαυστικό και φέρει μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Διαβάστε επίσης, κάνει να φιλάτε το σκύλο σας;

Μερικοί θεωρούν πως τα παιδιά που ζουν με κατοικίδια ζώα έχουν χαμηλότερα ποσοστά αλλεργιών. Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για παιδιά που μεγαλώνουν σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα και τη χρήση σύγχρονων απολυμαντικών χεριού. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού θα πρέπει να «προσβληθεί», προκειμένου να αναπτυχθεί. Έχει ειπωθεί ότι αν ένα παιδί ζει με κατοικίδια ζώα από το πρώτο έτος της ζωής του, μπορεί να μειώσει το ποσοστό των αλλεργιών, μιας και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι εκτεθειμένο σε διάφορα βακτήρια και ιούς που δεν θα συναντούσε διαφορετικά. Τώρα, προκειμένου να εκτεθεί το παιδί σας σε αυτά, δεν είναι ανάγκη να φιλήσει το κατοικίδιο ούτε συνιστάται να το κάνει.

Πάντα πρέπει να προσέχετε όταν έχετε το πρόσωπό σας κοντά σε μια γάτα, ειδικά όταν αυτή είναι μια άγνωστη ή είναι ταραγμένη. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας ακολουθεί τακτική θεραπεία για παράσιτα, όπως τα σκουλήκια και τους ψύλλους και έχει κάνει όλα τα σχετικά εμβόλια.

Έτσι, αν θέλετε να δώσετε ένα γρήγορο φιλάκι στη γάτα σας, εφ’όσον έχετε ένα υγείες ανοσοποιητικό σύστημα και η γάτα σας είναι απαλλαγμένη από ασθένειες, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το κάνετε. Ανοσοκατεσταλμένα άτομα (όπως αυτοί με τον ιό HIV, που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου) και μικρά παιδιά δεν πρέπει να φιλούν τις γάτες.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

399
135 shares, 399 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *