Θερμοπληξία σκύλου: Τι πρέπει να γνωρίζω;


423
1 share, 423 points

Animalcity.gr - θερμοπληξια σκυλου

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Η θερμοπληξία είναι μια κατάσταση στην οποία η θερμοκρασία του σώματος ενός σκύλου ανεβαίνει πάνω από το επιτρεπτό όριο. Τα σκυλιά δεν ιδρώνουν από όλο το σώμα, πρωταρχικός τρόπος που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία είναι η αναπνοή (λαχάνιασμα).

Η θερμοπληξία σε ένα σκύλο μπορεί να συμβεί κάτω από διάφορες συνθήκες όπως το να παραμείνει σε ένα αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη, ύστερα από έντονη άσκηση ή από υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς σκιά ή νερό.

Συμπτώματα της θερμοπληξίας σε σκύλο

Τα πρώτα σημάδια της θερμοπληξίας σε ένα σκύλο είναι το βαρύ λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή. Αλλά συμπτώματα που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι τα υπερβολικά σάλια, ξηρά και χλωμά ούλα, αδυναμία, εμετός, διάρροια και αιμορραγία. Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση, σπασμούς, κώμα ή ακόμη και θάνατο.

Πρόληψη της θερμοπληξίας σε σκύλο

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της θερμοπληξίας είναι να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, επαρκή σκιά και ότι μπορεί να προσχωρήσει σε ένα δροσερό ή κλιματιζόμενο χώρο, αν αυτό είναι απαραίτητο. Αποφύγετε, επίσης, τις ζεστές ώρες για την εξάσκηση του σκύλου σας, Τα πρωινά ή το βράδυ συνιστώνται.

Θεραπεία της θερμοπληξία σε σκύλους

Όταν ένας σκύλος πάσχει από θερμοπληξία, είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και θα πρέπει να ζητήσετε κτηνιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Ανάλογα με την περίσταση μπορεί να χρειαστεί να δροσίσετε το σκύλο σας πριν φτάσετε στο κτηνίατρο. Αυτό μπορεί να γίνει με λίγο χλιαρό νερό πάνω στο σώμα του ή με τη χρήση ενός ανεμιστήρα.

Εσείς τι κάνετε για να είναι ο σκύλος σας άνετος τις ζεστές ημέρες; Μοιραστείτε τις συμβουλές σας μαζί μας με ένα σχόλιο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

423
1 share, 423 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *