Η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας έναντι του σκύλου


439
27 shares, 439 points

Animalcity.gr - Η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας έναντι του σκύλου

Η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας έναντι του σκύλου

Η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας και του σκύλου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες αλλά σε γενικές γραμμές, οι γάτες ζουν περισσότερο.

Μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας:

Η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας εσωτερικού χώρου είναι υψηλότερη από εκείνη μιας γάτας του δρόμου. Μάλιστα, τα τελευταία 20 χρόνια η μέση διάρκεια ζωής της γάτας έχει αυξηθεί δραματικά. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για μια αυστηρά εσωτερική γάτα είναι 12-15 ετών, για μια υπαίθρια είναι λιγότερο από πέντε χρόνια ενώ για μια εσωτερική/εξωτερική γάτα είναι περίπου οκτώ χρόνια.

Συνέπειες της ζωής στην ύπαιθρο:

Η ζωή στην ύπαιθρο είναι γεμάτη άγχος, πείνα, σκληρότητα, ασθένειες και τραυματισμούς. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πρόωρο θάνατο, πράγμα το οποίο έχει μειώσει κατά πολύ υο προσδόκιμο ζωής τους. Οι γάτας που ζουν σε κλειστούς χώρους από την άλλη, έχουν μια ήρεμη ζωή χωρίς άγχος και όλα τα τρόφιμα που χρειάζονται. Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι αν η γάτα αποκτήσει κάποιο πρόβλημα, ο ιδιοκτήτης θα είναι εκεί για να παρέμβει.

Μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου:

Σε αντίθεση με τις γάτες, το προσδόκιμο ζωής των σκύλων δεν εξαρτάται τόσο από το αν ζουν σε κλειστό ή εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, έχει να κάνει με τη φυλή του ζώου, καθώς εξαρτάτε από το μέγεθος του σκύλου. Για παράδειγμα, η μέση διάρκεια ζωής του Γερμανικού Μολοσσού είναι περίπου οκτώ χρόνια, ενώ του Κανίς Μινιατούρα είναι στα 15 χρόνια. Μιας και σε αντίθεση με τα μικρά σκυλιά, η καρδιά ενός μεγαλόσωμου σκύλου πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να υποστηρίξει όλα τα όργανα.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου είναι η γενική υγεία και ο τρόπος ζωής του. Ένας υπαίθριος σκύλος που βρίσκεται κάτω από τη πίεση, τη μοναξιά, τα πειράγματα και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, είναι πολύ πιθανό να πεθάνει πολύ νωρίτερα από ένα «σπιτίσιο» σκύλο.

Η στείρωση επεκτείνει τη ζωή του κατοικιδίου σας:

Η στείρωση ή το ψέκασμα του κατοικιδίου σας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ζώου. Η χειρουργική αυτή επέμβαση μειώνει δραστικά τον κίνδυνο ορισμένων ανησυχητικών ασθενειών για την υγεία.

Και ο νικητής είναι:

Έτσι, ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής της γάτας έναντι του σκύλου; Δεδομένου ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας είναι 12 έως 19 χρόνια, και η συντομότερη του σκύλου να φτάνει κατά μέσο όρο τα 8 χρόνια, μπορούμε να πούμε δίχως αμφιβολία πως οι γάτες ζουν περισσότερο από τους σκύλους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

439
27 shares, 439 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *