Είστε έτοιμοι για ένα κατοικίδιο πτηνό;


422
422 points

Animalcity.gr - Είστε έτοιμοι για ένα κατοικίδιο πουλί

Είστε έτοιμοι για ένα κατοικίδιο πουλί;

Οι παπαγάλοι, τα ωδικά πτηνά και τα περιστέρια είναι ευφυή ζώα και κοινωνικά. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία στη διατήρηση της υγείας τους, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά κατοικίδια ζώα.

Τα υπέρ:

  • Ευφυΐα. Η ιδέα ότι τα πτηνά δεν είναι έξυπνα είναι ανοησίες. Τα πουλιά μπορούν να μετρούν, να αναγνωρίζουν λέξεις και να μαθαίνουν κόλπα. Ορισμένα είδη μπορούν να μάθουν και να μιλούν. Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι παπαγάλοι και τα ψαρόνια μιμούνται απλώς τους ήχους. Αλλά στη πραγματικότητα μπορούν να συνθέσουν πραγματικές φράσεις που είναι κατάλληλες για τη κατάσταση, και να λένε λέξεις που δεν ξέρουν, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος που προσπαθεί να μάθει μια ξένη γλώσσα.
  • Φιλικά. Τα περισσότερα πουλιά απολαμβάνουν τα χάδια και το ξύσιμο, και τους αρέσει να συμμετέχουν σε ότι κάνετε. Οι σπίνοι ειδικά, θα τραγουδήσουν μαζί σας ή με κάποιο βίντεο που βλέπετε.
  • Ομορφιά. Τα λόγια είναι περιττά.

Τα κατά:

  • Αν βαρεθεί. Όταν ένας σκύλος βαριέται συχνά, θα μπορεί να αρχίσει να μασάει αντικείμενα και να προκαλέσει ένα χάος. Εάν όμως το κατοικίδιο πτηνό σας βαρεθεί, το πιάνει κατάθλιψη, κάνει πληγές στον εαυτό του ή τραβάει τα φτερά του έξω. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να υιοθετήσετε ένα πουλί, λάβετε υπόψιν να πάρετε δύο ή περισσότερα, ώστε να κρατάει το ένα στο άλλο συντροφιά.
  • Κίνδυνος τραυματισμού. Αυτό πρόκειται κυρίως για τους παπαγάλους. Ένα φοβισμένο πουλί θα δαγκώσει. Τα ράμφη τους μπορούν να σκάψουν ένα δέντρο ή να ραγίσουν καρύδια, πόσο μάλλον ένα δάχτυλο. Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, ποτέ μην τα αφήνετε να πλησιάσουν το παπαγάλο χωρίς εσάς ή κάποιον άλλον ενήλικα.
  • Κόστος. Η φροντίδα και η συντήρηση ενός πουλιού δεν είναι φθηνή. Θα χρειαστείτε αρκετά χρήματα για τρόφιμα και παιχνίδια το μήνα.
  • Θόρυβος. Ορισμένα είδη πουλιών κάνουν πολύ φασαρία, ακόμα και όταν είναι ήρεμα και χαρούμενα. Θα μπορείτε να το ανέχεστε αυτό; Αν όχι, να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή σας.

Διαβάστε σχετικά με τα κατοικίδια πουλιά σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμα και αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προσθέσετε ένα πουλί ή περισσότερα στο σπίτι, περιμένετε πρώτα λίγες μέρες και μετά αρχίστε το ψάξιμο. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

422
422 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *