Τα πάντα για τη διάρροια στους σκύλους


419
4 shares, 419 points

διαρροια σκυλου

Τα πάντα για τη διαρροια σκυλου

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαρροια σκυλου μπορεί να λάβει διάφορες μορφές. Τα κόπραμα μπορεί να κυμαίνονται από ασυνήθιστα μαλακά μέχρι και υγρά.

Πολλές περιπτώσεις διάρροιας είναι αυτοπεριοριζόμενες, αλλά υπάρχουν και αρκετές που απαιτούν θεραπεία.

Διάρροια με αίμα μπορεί να είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ιδίως για τα μικρά σκυλιά.

Διάρροια μαζί με τον εμετό μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής εντερικής απόφραξης και μπορεί να χρειαστεί ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Τα αίτια της διάρροιας στα σκυλιά:

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αιτίες της διάρροιας στα σκυλιά, καλό θα ήταν να εξεταστεί ο σκύλος από κτηνίατρο για να αποκλείσετε τις πιο σοβαρές αιτίες. Παρακάτω θα δείτε μια σύντομη λίστα με τις αιτίες της διάρροιας:

  • Λοίμωξη από παρβοϊό. Συνήθως ο εμετός και η διάρροια συνοδεύεται από πυρετό. Η δοκιμή κάποιου αντιγόνου χρησιμοποιείται υνήθως για τη διάγνωση αυτής της μόλυνσης.
  • Παράσιτα. Μια εξέταση κοπράνων μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της λοίμωξης. Διαβάστε για τα σκουλήκια στους σκύλους.
  • Βακτήρια, όπως η σαλμονέλα. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για το σκύλο καθώς μπορεί να έχει κάποιο βακτήριο χωρίς να του έχει προκαλέσει κλινική νόσο.
  • Ακατάλληλη κατάποση. Ας το παραδεχτούμε, ένα σκυλί μπορεί να φάει από τα περιττώματα κάποιου άλλου σκύλου μέχρι και γρασίδι. Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της διάρροιας στα σκυλιά.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

419
4 shares, 419 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *