Δέκα γεγονότα για τα Μπουλντογκ


407
407 points

Μπουλντογκ

Δέκα γεγονότα για τα Μπουλντογκ

Τα Μπουλντογκ έχουν μια μακρά και ένδοξη ιστορία και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στο κόσμο. Αλλά πόσα γνωρίζετε για αυτά;

  1. Τα Μπουλντόγκ είναι η 6η πιο δημοφιλής ράτσα σκύλου στην Αμερική, ενώ τα γαλλικά μπουλντόγκ κατέχουν την 18η θέση. Στο Λος Άντζελες όμως, τα Μπουλντογκ είναι πρώτα σύμφωνα με το American Kennel Club.
  2. Ο Warren G. Harding ήταν ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ που είχε ένα Μπουλντογκ στο γραφείο του. Ο σκύλος του απεβίωσε νωρίς κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος, και αντικαταστάθηκε από ένα τεριέ.
  3. Το Μπουλντόγκ που παίζει τη Στέλλα στη σειρά Modern Family, έχει διακριθεί για το πρώτο Bulldog που κέρδισε βραβείο Χρυσού κολάρου.
  4. Τα Μπουλντογκ είναι μια από τις πιο δημοφιλής μασκότ πανεπιστημίων και αθλητικών ομάδων.
  5. Τα Μπουλντογκ εκτρέφονταν αρχικά στην Αγγλία (χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα) και πιστεύεται ότι είναι ανάμειξη Μαστίφ και Παγκ. Το αγγλικό μπουλντόγκ είναι αυτό που συνήθως αναφέρεται ως «μπουλντόγκ», αλλά υπάρχουν διάφορες δημοφιλείς γαλλικές και αμερικανικές ποικιλίες εξίσου.
  6. Τα μπουλντογκ έχουν υποστεί τους περισσότερους αεροπορικούς θανάτους λόγο των αναπνευστικών τους προβλημάτων. Συχνά υποφέρουν από δυσπλασία του ισχίου και άλλα ιατρικά προβλήματα.
  7. Πάνω από το 80 τοις εκατό των μπουλντόγκ έχουν γεννηθεί με καισαρική τομή εξαιτίας του μεγάλου κεφαλιού.
  8. Πολλές διασημότητες είναι ιδιοκτήτες Μπουλντόγκ, όπως ο Leonardo DiCaprio, ο Zac Efron, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Μάρθα Στιούαρ και άλλοι.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

407
407 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *