Γνωρίστε τον Πίγουι, το κουτάβι που γεννήθηκε διαφορετικό


455
109 shares, 455 points

Animalcity.gr - Γνωρίστε τον Πίγουι, το κουτάβι που γεννήθηκε διαφορετικό

Γνωρίστε τον Πίγουι, το κουτάβι που γεννήθηκε διαφορετικό

Γεννημένος χωρίς τα δύο μπροστινά πόδια ο Πίγουι, ένα νεαρό Τσιουάουα, έρχεται να δώσει ελπίδα και έμπνευση σε χιλιάδες ανθρώπους.

Όταν οι φίλοι της Πατρίσια Μπρέναν την ρώτησαν τι θα ήθελε ως δώρο για τα πεντηκοστά της γενέθλια, εκείνη δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αποφασίσει.

Το Νοέμβριο του 2014 η Πατρίσια είχε δει μια φωτογραφία ενός Τσιουάουα ονομαζόμενο Πίγουι που είχε παραδοθεί από κτηνοτρόφο σε μια ομάδα διάσωσης της Νέας Υόρκης. Αν και διαφορετικός από τα υπόλοιπα σκυλιά, η Πατρίσια τον αγάπησε με την πρώτη ματιά και είπε στην παρέα της πως θα ήθελε πολύ να τον υιοθετήσει.

Το δώρο γενεθλίων της δεν ήταν άλλο από ένα αεροπορικό εισιτήριο από το Γουινσκόνσιν (Wisconsin), όπου κατοικεί η Πατρίσια, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Σωστά διαβάσατε! Ταξίδεψε σχεδόν 1000 ολόκληρα μίλια (≃1600 χιλιόμετρα) για να αποκτήσει το αξιαγάπητο κουτάβι και γύρισε πίσω στις 9 Δεκεμβρίου μαζί του!

Αν και από τότε ο Πίγουι έχει μεγαλώσει αρκετά η Πατρίσια ακόμα θυμάται πόσο μικρός και εύθραυστος ήταν όταν τον πρωτογνώρισε. “Ήταν τόσο μικρός που χωρούσε στην παλάμη του ενός χεριού μου!”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
“Ομολογώ πως στην αρχή τον έβλεπα και λυπόμουν που του έλειπαν τα δυο του πόδια. Αναρωτιόμουν αν θα ήταν σε θέση να έχει την ποιότητα ζωής που έχουν και οι υπόλοιποι τετράποδοι σκύλοι μου. Γρήγορα κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη, ήδη από την πρώτη του νύκτα στο σπίτι, με το πρώτο του χοροπήδημα”, πρόσθεσε η Πατρίσια.

“Επιτρέψτε μου να ξέρω πως παρόλου που του λείπουν δύο άκρα, ο Πίγουι είναι εξαιρετικά ευφυής και το μυαλό του λειτουργεί πολύ σωστά. Περπατά, τρέχει κανονικά και χοροπηδάει με τα δύο του πόδια και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα! Σηκώνει τον εαυτό του εύκολα και έχει μεγάλη ισορροπία. Είναι λίγο νευρικός, αλλά η στοργική καρδιά του είναι πολύ μεγαλύτερη από το μικροσκοπικό του σώμα!”.

Animalcity.gr - Γνωρίστε τον Πίγουι, το κουτάβι που γεννήθηκε διαφορετικό 2

Η Πατρίσια, μάλιστα, παρήγγειλε ειδικά για τον Πίγουι τις ρόδες της παραπάνω φωτογραφίας για να τον βοηθούν στο περπάτημα. “Ήταν μια φαινομενικά μια καλή ιδέα, αλλά δεν τον βοήθησε στη σταθερότητα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να δοκιμάσουμε κάποιες εναλλακτικές επιλογές στο άμεσο μέλλον”.

“Ο Πίγουι έχει στ’ αλήθεια κατακτήσει τις καρδιές όλων όσων τον ξέρουν. Με το θάρρος και την αποφασιστικότητά του διδάσκει στους άλλους πως η λέξη «αναπηρία» δε σημαίνει αδυναμία”.

Η Πατρίσια αναφέρει, επίσης, πως μέσω της σελίδας που έχει φτιάξει για τον Πίγουι στο facebook λαμβάνει καθημερινά μηνύματα από ανθρώπους με προβλήματα στα οποία η αντιμετώπιση της ζωής από τον Πίγουι τους δίνει δύναμη και θάρρος.

Το σύνθημά του είναι: «Ποτέ μην αφήνετε τις αντιξοότητες της ζωής να σας καταβάλλουν και να σας στερούν την προσωπική σας ευτυχία».


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

455
109 shares, 455 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *