Γνωρίζουν όλα τα σκυλιά πως να κολυμπούν;


424
102 shares, 424 points

Γνωρίζουν όλα τα σκυλιά πως να κολυμπάνε

Γνωρίζουν όλα τα σκυλιά πως να κολυμπούν;

Τα σκυλιά γεννιούνται με ισχυρά φυσικά ένστικτα, όπως το σκάψιμο, το γάβγισμα ή το να είναι απόλυτα αξιαγάπητα. Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι και το κολύμπι είναι μια δεξιότητα που έχουν όλοι οι σκύλοι μέσα τους, δεν είναι απαραίτητα έμφυτη ικανότητα.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες σκύλων. Υπάρχουν εκείνοι που μπορούν να κολυμπήσουν, εκείνοι που μπορούν να διδαχθούν και εκείνοι που πρέπει να μείνουν μακριά από όλα τα υδατικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα οι φυλές όπως τα Σπάνιελ νερού ή τα Γκόλντεν ριτρίβερ ανήκουν στη πρώτη κατηγορία λόγω των ισχυρών άκρων τους, αλλά η ικανότητα αυτή μπορεί να είναι και στα γονίδιά τους.

Από την άλλη, μια φυλή με κοντά πόδια ή μικρό πρόσωπο όπως τα παγκ ή τα μπουλντόγκ, κουράζονται πολύ εύκολα με το κολύμπι. Παρομοίως, τα μικρά σκυλιά όπως τα Τσιουάουα ή τα Μαλτέζ αν και είναι καλοί κολυμβητές, μπορούν εύκολα να κρυώσουν ή να φοβηθούν ξαφνικά το νερό, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες πνιγμού.

Μερικά σκυλιά αν και μπορεί να έχουν τη φυσική ικανότητα να κολυμπήσουν, έχουν ένα θανάσιμο φόβο για το νερό και πανικοβάλλεται μόλις λίγο βυθιστούν. Ακόμη, υπάρχουν και μερικά που δε θέλουν να βγούνε καν έξω στη βροχή.

Τέλος, αν το σκυλάκι σας αγαπά το νερό αλλά δεν τα καταφέρνει με το κολύμπι, υπάρχουν διάφορα σωσίβια που μπορείτε να αγοράσετε για να το κρατήσουν σώο και αβλαβές. Και για αυτά που προτιμούν να παραμένουν  στεγνά, υπάρχει πάντα ένα κρεβατάκι για ύπνο στην άκρη του νερού.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

424
102 shares, 424 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *