Γιατί ουρλιάζουν οι σκύλοι;


397
273 shares, 397 points

ουρλιαχτο σκυλου

Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το λαμπρό ουρλιαχτό σκύλου. Το κεφάλι προς τα πίσω και ο σκύλος να κάνει σαν λύκος έξω στην έρημο.Τι συμβαίνει; Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, άλλοι αδιάφοροι και άλλοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν:

  • Καταγωγή. Τα σκυλιά έχουν μια μακρινή συγγένεια με τους λύκους και πολύ πιθανόν να έχουν το ουρλιαχτό μέσα στο DNA τους. Πολλές φορές δεν ξέρουν καν γιατί το κάνουν, απλά είναι αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν.
  • Επικοινωνία. Στην άγρια φύση, οι λύκοι ουρλιάζουν για να πουν ότι χάθηκε κάποιο μέλος της αγέλης ή για να απομακρύνουν κάποιο ζώο που έχει εισχωρήσει στη περιοχή τους. Δεν είναι καθόλου περίεργο αν ο σκύλος σας κάνει το ίδιο.
  • Ασθένεια και τραυματισμός. Ένας από τους τρόπους που πολλά σκυλιά εκφράζουν ότι είναι τραυματισμένα ή άρρωστα είναι με το ουρλιαχτό. Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας ουρλιάζει περισσότερο από το φυσιολογικό, καλό θα είναι να κάνετε μια επίσκεψη στο κτηνίατρο.
  • Το άγχος του αποχωρισμού. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού, είναι πιθανό ότι θα αρχίσει να ουρλιάζει κάθε φορά που φεύγετε

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

397
273 shares, 397 points

5 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Εμενα ο σκύλος μου ειναι Cane Corso και βγάζει κραυγη καθε φορε που περνάει ένας συγκεκριμένος καρπουζας απο τιν γύρο περιοχή μου!

  2. εμενα το κανει το πιτμπουλακι μου, οταν ακουει την σειρηνα απο ασθενοφορο η πυροσβεστικη!!