Γιατί οι σκύλοι τρώνε το γρασίδι;


409
1 share, 409 points

Husky puppy on a green grass

Γιατί οι σκύλοι τρώνε το γρασίδι;

Αυτή η συμπεριφορά είναι κοινή και μπερδεύει τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το γρασίδι είναι το φυτό που τρώνε πιο συχνά, αλλά γιατί;

Εδώ είναι όλη η αλήθεια. Δεν είμαστε 100% σίγουροι. Διαφορετικάοί σκύλοι μπορούν να φάνε χορτάρι για διαφορετικούς λόγους. Αλλά κατανοώντας γιατί το κάνει το σκυλί σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά.

Είναι νόστιμο.

Είναι πιθανό ότι το σκυλί σας βρίσκει τη γεύση ή την υφή του χόρτου πεντανόστιμη. Ή θα μπορούσε να το τρώει σαν συμπλήρωμα διατροφής, όταν η κανονική τροφή δεν είναι αρκετή, ειδικά σε φυτικές ίνες.

Πρόληψη: Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η συμπεριφορά σταματά αφού στραφούν σε τροφή που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αν νομίζετε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η περίπτωση για το κουτάβι σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγή στη διατροφή του σκύλου σας.

Βαριέται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σκύλοι τρώνε το γρασίδι μόνο και μόνο για να περάσει η ώρα. Παρέχετε τακτική πνευματική και σωματική άσκηση στο κουτάβι σας; Έχετε παρατηρήσει το σκύλο να τρώει περισσότερο χόρτο όταν δεν πηγαίνετε βόλτα ή παίζετε μαζί του;

Πρόληψη: Μερικές φορές η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η παροχή ενός παιχνιδιού ως εναλλακτική ή αφιερώνοντας τον εαυτό σας παρέχοντας μια συνεπή ρουτίνα άσκησης.

Στομαχική διαταραχή.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το γρασίδι είναι μια μορφή αυτοθεραπείας. Όταν ο σκύλος σας έχει κοιλιακά προβλήματα, στρέφεται στο γρασίδι για ανακούφιση. Αυτό είναι πιο πιθανό αν η συμπεριφορά αρχίσει ξαφνικά ή αν ο σκύλος σας γίνεται ανήσυχος επειδή το χρειάζεται. Βέβαια, οι περισσότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό είναι πραγματικά αρκετά σπάνιο.

Πρόληψη: Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα στομαχικά προβλήματα μπορεί να είναι σημάδια ότι είναι κάτι σοβαρό, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, οπότε αξίζει να καλέσετε το κτηνίατρο για συμβουλές.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι;

Χαλαρώστε. Πολλοί κτηνίατροι θεωρούν αυτή τη συμπεριφορά φυσιολογική. Αν και τα σκυλιά δεν κερδίζουν καμία πραγματική θρεπτική αξία από το χορτάρι, δεν μπορεί να τους βλάψει – εφ ‘όσον δεν υπάρχουν επικίνδυνα λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα.

Ποια ήταν μερικά από τα πιο περίεργα πράγματα που το σκυλί σας έχει φάει εν αγνοία σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

409
1 share, 409 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *