Γιατί οι γάτες κυλιούνται στο χώμα


412
1 share, 412 points

Animalcity.gr - Γιατί οι γάτες κυλιούνται στο χώμα

Γιατί οι γάτες κυλιούνται στο χώμα

Όλοι το έχουμε δει, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, με το που προσέξει η γάτα το χώμα, τρέχει και κυλιέται μέσα σε αυτό. Αυτή η συμπεριφορά δεν αποκλειστική γι’αυτές, πολλά θηλαστικά απολαμβάνουν το χώμα, αλλά γιατί;

Αυτή η συμπεριφορά είναι γνωστή ως «κολύμβηση στο χώμα». Μιας και δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, δεν μπορώ να πω πραγματικά τη αίσθηση προκαλεί, αλλά μπορώ να υποθέσω πως οι γάτες αισθάνονται πραγματικά πολύ ωραία, σαν να είναι ένα είδος μασάζ. Βοηθά τη γάτα να ξυθεί και να τεντωθεί, ενώ θα μπορούσε επίσης να βοηθά στην αφαίρεση του χαλαρού τριχώματος.

Μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι το χώμα βοηθά τη γάτα να δροσιστεί τις ζεστές ημέρες. Μερικοί λένε ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των παρασίτων όπως οι ψύλλοι, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν είναι αλήθεια.

Υπάρχουν ακόμα και άτομα που εικάζουν πως οι γάτες το κάνουν για να απαλλαγούν από τη μυρωδιά του σπιτιού. Αλλά γιατί βλέπουμε την ίδια συμπεριφορά και στα αδέσποτα;

Πιστεύω πραγματικά ότι ο κύριος λόγος που κυλιούνται στο χώμα είναι επειδή αισθάνονται καλά και μπορούν. Μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, όταν φέρνουν τη βρωμιά πίσω στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, καθώς στα σκυλιά αρέσει να κυλιούνται σε πολύ χειρότερα πράγματα. Ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να σταματήσω αυτή τη συμπεριφορά στις γάτες μου.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

412
1 share, 412 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *