Γιατί είναι υγρή η μύτη του σκύλου μου;


419
85 shares, 419 points

υγρη μυτη σκυλου

Γιατί είναι υγρή η μύτη του σκύλου μου;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η μύτη του σκύλου σας είναι υγρή; Η δική σας δουλεύει τέλεια ακόμα και ξηρή, τι συμβαίνει με τη δική τους; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτές τις υγρές τους μύτες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πέντε λόγους:

  1. Επειδή εκκρίνουν βλέννα. Όταν τα σκυλιά προσπαθούν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά,η μύτη τους φτιάχνει ένα μικρό στρώμα μύξας που τους επιτρέπει να απορροφούν τη μυρωδιά χημικών,αλλά και να μυρίζουν καλύτερα.
  2. Επειδή τα σκυλιά έχουν τη τάση να τις γλείφουν. Όπως το γλείψιμο για το καθάρισμα της μύτης ή ακόμα επειδή μπορούν και γεύονται τα χημικά στη μύτη τους.
  3. Επειδή τους βοηθάει να κρυώσουν. Τα σκυλιά ιδρώνουν από τα πόδια και της μύτες τους.
  4. Επειδή οι μύτες των σκυλιών έχουν τη τάση να μαζεύουν την υγρασία. Aν έχεις δει ποτέ το σκυλί σου να μυρίζει εδώ και εκεί, πρέπει να ξέρεις ότι είναι μια διαδικασία όπου η μύτη ωθείτε μέσα στο γρασίδι και γίνεται βρώμικη. Όταν γίνεται αυτό,η μύτη του σκυλιού απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον κάνοντάς την να παγώσει και να υγρανθεί..
  5. Επειδή έχουν γεννηθεί έτσι. Ορισμένα σκυλιά και φυλές σκύλων απλά έχουν πιο ψυχρές,υγρές μύτες σε σχέση με άλλα σκυλιά εξαιτίας γενετικών και άλλων παραγόντων.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

419
85 shares, 419 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *