Σταματώντας το γαύγισμα του σκύλου στον ήχο της καμπάνας


453
453 points

γαύγισμα σκυλου

Σταματώντας το γαύγισμα σκυλου στον ήχο της καμπάνας

Το να σταματήσετε το γάβγισμα του σκύλου στον ήχο της καμπάνας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο και υπομονή.

[bs_well size=»sm»]Τι χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε:

  • Τον ήχο της καμπάνας.
  • Μπουκάλι ψεκασμού νερού.
  • Λιχουδιές.[/bs_well]
  1. Καταγράψτε τον ήχο της καμπάνας ή βρείτε κάποιον έτοιμο στο Internet.
  2. Παίξτε τον ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μην δίνεται σημασία στον ήχο και μην στέκεστε κοντά στη συσκευή.
  3. Μόλις ο σκύλος αρχίσει το ουρλιαχτό, πείτε «ησυχία». Τα περισσότερα σκυλιά θα σας κοιτάξουν και θα σταματήσουν. Αν σας αγνοήσει, ίσως χρειαστεί περισσότερη επιμονή. Ένας τρόπος για να πειθαρχήσετε το σκύλο σας είναι να τον ψεκάσετε μη λίγο νερό, καθώς του δίνετε την εντολή να ησυχάσει. Πάντα να του δίνετε την ευκαιρία να ησυχάσει με την λεκτική εντολή πρώτα.
  4. Συνεχίστε να επιβάλλετε την εντολή «ησυχία» για σύντομα χρονικά διαστήματα αρκετές φορές την ημέρα. Η τακτική έκθεση στον ήχο και η προσπάθειά σας να διορθώσετε τη συμπεριφορά θα τον αναγκάσει τελικά να αγνοήσει τον ήχο της σειρήνας.

Τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά;

Το να είσαι σκύλος περιλαμβάνει το ουρλιαχτό σαν αντίδραση σε πολλούς θορύβους υψηλής συχνότητας. Πατήστε εδώ για να μάθετε γιατί.

Μερικές συμβουλές:

Να είστε προετοιμασμένοι, ο σκύλος μπορεί να συνεχίσει να γαβγίζει στον ήχο της πραγματικής καμπάνας, ακόμα και είναι άψογος με τον καταγεγραμμένο ήχο. Μπορεί ο ήχος να είναι διαφορετικός ή μπορεί να αντιδράει έτσι λόγο ότι είναι απροσδόκητες. Σε αυτή τη περίπτωση εφαρμόστε την ίδια τακτική που αναφέραμε.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι επιβραβεύετε το σκύλο όταν αυτός αγνοεί τον ήχο της καμπάνας. Μια λιχουδιά του δίνει να καταλάβει ότι συμπεριφέρεται με το τρόπο που περιμένετε.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

453
453 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *