6 ράτσες γάτας που δεν μαδάνε


400
4 shares, 400 points

animalcity-gr-6-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%bd%ce%b5

ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΔΑΝΕ

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αγαπά τις αφράτες και μακρυμάλλες γάτες, αλλά όσον αφορά την αντιμετώπιση της τρίχας.. όχι και τόσο πολύ. Όποιος είναι ιδιοκτήτης μια τέτοιας γάτας γνωρίζει πολύ καλά πως το να κρατήσει κανείς το σπίτι καθαρό είναι μια συνεχής μάχη.

Υπάρχουν, όμως, και μερικές φυλές που αποβάλλουν λιγότερο τρίχωμα από κάποιες άλλες. Παρακάτω σας έχουμε έξι ράτσες γάτας που μαδάνε ελάχιστα:

1. Γάτα Σφιγξ (Sphynx). Αυτή η ράτσα γάτας θεωρείται «άτριχη» (έχει ένα πολύ λεπτό στρώμα τρίχας) οπότε, για προφανείς λόγους, δε ρίχνει και πολύ τρίχωμα.

 

animalcity-gr-siamese-cat-icon2. Γάτα Σιάμ (Siamese). Είναι μια ομιλητική φυλή που έχει γοητεύσει αρκετό κόσμο. Αυτό που τις κάνει τόσο ελκυστικές είναι το λεπτό και καλοσχεδιασμένο τους τρίχωμα. Είναι πολύ εύκολο στηn περιποίηση και η αποβολή τρίχας είναι ελάχιστη.

animalcity-gr-japanese-bobtail-cat-icon3. Ιαπωνική γάτα Μπομπτέιλ. Μια από τις παλαιότερες ράτσες γάτας που προέρχεται από την Ιαπωνία. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της φυλής είναι η ουρά της η οποία μοιάζει με αυτή του κουνελιού. Το τρίχωμά της είναι μονό και μαδάει ελάχιστα.

animalcity-gr-british-shorthair-cat-icon4. Βρετανική κοντότριχη γάτα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα, η γούνα αυτής της γάτας είναι πολύ κοντή. Δε διαθέτει υπόστρωμα και η περιποίησή της είναι πολύ εύκολη.

 

animalcity-gr-cornish-rex-cat-icon5. Γάτα Ρεξ της Κορνουάλης. Μια ακόμη γνωστή γατούλα που δε μαδάει, είναι η κοντότριχη γάτα ρεξ της Κορνουάλης. Αυτή η γάτα έχει κυματιστή και λεπτή τρίχα σαν βελούδο που έχει προκύψει από μετάλλαξη των γονιδίων της.

 

animalcity-gr-devon-rex-cat-icon6. Γάτα Ντέβον Ρεξ. Αυτή η φυλή δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, αλλά η γούνα της είναι εξίσου λεπτή και σγουρή. Αποβάλλει ελάχιστο τρίχωμα, είναι πολύ φιλική, έξυπνη και τρυφερή.

 

Αν και οι περισσότερες γάτες που δε μαδάνε θεωρούνται συνήθως μια καλή επιλογή για άτομα με αλλεργίες, στην πραγματικότητα αυτό δε σημαίνει πως είναι και υποαλλεργικές. Οι αλλεργίες δεν προκαλούνται από το τρίχωμα αλλά από την πιτυρίδα και το σάλιο.

Όλες οι γάτες, ακόμα και οι άτριχες φυλές παράγουν πιτυρίδα, οπότε, μια εντελώς μη αλλεργιογόνα γάτα απλά δεν υπάρχει.

Τέλος, μερικές ακόμη γνωστές γάτες που μαδάνε λιγότερο από τις υπόλοιπες είναι η Ρωσική Μπλε, η γάτα Πίτερμπολντ, η εξωτική κοντότριχη γάτα, η ανατολίτικη κοντότριχη γάτα και η γάτα της Σιβηρίας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

400
4 shares, 400 points

2 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *