Γίνεται να κολλήσεις ψύλλους από μια γάτα;


425
425 points

Ψυλλοι στη γατα

Ψυλλοι στη γατα; Μπορείτε να κολλήσετε;

Ο ψύλλος είναι ένα παράσιτο χωρίς φτερά, το οποίο βρίσκεται σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά είδη αλλά οι ψυλλοι στη γατα είναι οι πιο κοινοί και ονομάζεται Ctenocephalides felis.

Οι ψύλλοι έχουν τέσσερα στάδια ζωής, το αυγό, οι προνύμφες, οι νύμφες και οι ενήλικοι ψύλλοι. Τα τρεία πρώτα στάδια ζουν στο περιβάλλον, ενώ μόνο οι ενήλικοι ψύλλοι ζουν πάνω στη γάτα και τρέφονται με το αίμα της.

Μπορείτε όμως να κολλήσετε ψύλλους από μια γάτα; Η σύντομη απάντηση είναι όχι, ωστόσο ένας ψύλλος μπορεί να σας δαγκώσει.

Οι ψύλλοι μπορεί να δαγκώσουν τον άνθρωπο, αλλά γενικά προτιμούν το φυσικό τους περιβάλλον. Μάλιστα, θα πρέπει να υπάρχει μια αρκετά βαριά μόλυνση από ψύλλους στο σπίτι για να τσιμπήσουν κάποιον άνθρωπο. Τα συμπτώματα ενός δαγκώματος περιλαμβάνουν ένα μικρό, κόκκινο εξόγκωμα και ακραία φαγούρα.

Τι γίνεται με τους ψύλλους των ανθρώπων;

Υπάρχει ένα είδος ψύλλων που μπορεί να μολύνει ανθρώπους και χοίρους γνωστό ως irritans pulex. Αυτό το είδος των ψύλλων βρίσκεται σε όλο τον κόσμο εκτός από την Αρκτική και βρίσκεται συχνότερα στους χοίρους και τους χοιροτρόφους και σπάνια κάπου αλλού.

Πως να φροντίσετε το τσίμπημα ενός ψύλλου:

Ας σας έχει τσιμπήσει κάποιος ψύλλος, μη ξύνετε τη περιοχή, αυτό θα κάνει το δάγκωμα ακόμα χειρότερο και πιθανόν να δημιουργήσει μια μόλυνση. Αντ’ αυτού, εφαρμόστε αντισηπτική κρέμα ή κάποια κρέμα κατά της φαγούρας στη περιοχή.

Το παιδί μου έχει ψείρες, μήπως ήρθαν από τη γάτα;

Όχι, οι ψείρες είναι ένα διαφορετικό παράσιτο. Ζουν στο τριχωτό της κεφαλής του ανθρώπου, τρέφονται με αίμα και μεταδίδονται μόνο από επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
425 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *