Βλάπτει η σοκολάτα τα σκυλιά;


402
55 shares, 402 points

Βλάπτει η σοκολάτα τα σκυλιά

Βλάπτει η σοκολάτα τα σκυλιά;

Πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει πως η σοκολάτα θα σκοτώσει το σκύλο σας. Βγάζει καθόλου νόημα; Αν εσείς μπορείτε να φάτε σοκολάτα, γιατί όχι και ο σκύλος σας;

Τα σκυλιά και οι άνθρωποι διαφέρουν σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, τα σκυλιά, μπορούν να τρέχουν μέσα στο χιόνι όλη μέρα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι μπορούν να τρέχουν στο χιόνι για 30 δευτερόλεπτα πριν αρχίσουν να πονάνε. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ σκύλου και ανθρώπου.

Αποδεικνύεται για τα σκυλιά, ότι ένα χημικό μέσα στη σοκολάτα με όνομα θεοβρωμίνη είναι η πηγή του προβλήματος. Η θεοβρωμίνη είναι παρόμοια με τη καφεΐνη και είναι τοξική για τα σκυλιά αν καταποθεί πάνω από 100 με 150mg / Σωματικό κιλό του σκύλου.

Διαφορετικά είδη σοκολάτας περιέχουν διαφορετικά ποσοστά θεοβρωμίνης. Χρειάζονται 500 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος για να σκοτώσουν ένα σκύλο δέκα κιλών, αλλά μόνο 150 ημίγλυκης σοκολάτας.

Αποδεικνύεται ότι η δηλητηρίαση από σοκολάτα δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη όσο ακούγεται. Για έναν άνθρωπο η καφεΐνη είναι τοξική σε επίπεδα 150mg / κιλό. Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά! Οι άνθρωποι ζυγίζουν πολύ περισσότερο, αλλά τα μικρά παιδιά μπορούν να μπουν σε μπελάδες με τη καφεΐνη ή τη σοκολάτα αν καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες. Επίσης, τα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα καθώς δεν εξαλείφουν τη καφεΐνη από τη κυκλοφορία του αίματος όσο οι ενήλικες.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

402
55 shares, 402 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *